Настав час нагадати про історію, яка стосувалася висновків з-під блокування Національного банку України коштів фінансової компанії "Даймонд Пей". Це мало статися через схему штучної заборгованості перед підрядниками "за рекламу".

Спроба була вивести 54 та 89 мільйонів гривень, з яких, не без сприяння менеджменту "Сенс Банку" 54 млн фігурантам вдалося вивести.

Про це пише у своєму Telegram-каналі журналіст Євген Плінський.

Нацбанк - фото PaySpace Magazine

Журналіст Євген Плінський пише, що 17 вересня був останній день блокування рахунків "Даймонд Пей" з боку банківських установ, яка позбавлена ​​ліцензії НБУ за наявність контролю з боку росіян. І є всі шанси, що залишки у вигляді близько 500 млн. грн. втечуть із рахунків фінкомпанії до кишень людей з російськими паспортами, адже ніхто не знає з цим робити.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Показати ще

"Sense bank", фото: Знай.ua

А тепер по порядку:

27.04.2023 НБУ після ретельної перевірки видав ТОВ «ДАЙМОНД ПЕЙ» (40169405) ліцензію за No 21/765-рк на надання платіжних послуг.

26.07.2024 через рік Нацбанк відкликав ліцензію ТОВ «ДАЙМОНД ПЕЙ» у зв'язку з виявленням у документах, поданих для видачі ліцензії, недостовірної інформації.

Цим рішенням також визнана небездоганною ділова репутація фізичної особи, яка є опосередкованим власником суттєвої участі у ТОВ «ДАЙМОНД ПІЙ» та пов'язаного ТОВ «ДАЙМОНД КОНСАЛТ» (40169358).

Власником ТОВ «ДАЙМОНД ПЕЙ» через ТОВ «ДАЙМОНД КОНСАЛТ» є Голубєва Вікторія Олексіївна, дружина відомого організатора фінансових схем (у народі конвертатора) та власника мережі пунктів обміну валют на території Харкова Олександра Чердака. Тіньовим бенефіціаром "Даймонд Пей" вважається Максим Сігалов.

Як стверджують джерела журналіста в Нацбанку, інформація від спеціальних служб, на підставі якої і була відкликана ліцензія, свідчить про податкове резидентство Росії Голубєвої та пов'язаних осіб (паспортів Росії).

Після рішення НБУ про відкликання ліцензії, на рахунках «ДАЙМОНД ПЕЙ» у банках виявилися заблокованими – 495 млн. на основних рахунках, та 72 на транзитних.

У зв'язку з неможливістю виведення коштів, бенефіціари «Даймонда» придумали схему укладання, заднім числом, договорів між ДАЙМОНД ПЕЙ та підконтрольними ним ТОВ «МІЛДСЬКАЙ», ТОВ «КІРАМІТ», ТОВ «ЛЕНТІС ДЕВІЛС» з метою подальшого визнання фактів невиконання з боку Даймонда .

Далі як за книжкою.

Позов до суду, визнання обов'язку, судове рішення та виконання через підконтрольного приватного виконавця Сівокозова. Про це й була минула публікація, коли 54 млн. Сигалову та КО вдалося таки вивести.

Але 9 вересня ми продовжили реалізацію цієї схеми. Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Ірина Мільова, у справі № 904/3368/24, задовольнила позов ТОВ «Лентіс Девілс» до ТОВ «Даймонд Пей» у повному обсязі. Чергова сума виведених «Даймонду Пей» коштів склала 15 мільйонів гривень. При цьому первинно позов був на 150 млн., але після підсвічування щось пішло не так і її зменшили.
І хоч не 150, а 15, але мільйонів, будуть списані з рахунків Даймонда в державному Укргазбанку та банку ЄПБ.

Але насправді це судово-схемне списання вже нічого не вирішує, адже як я вже зазначив – термін блокування рішенням НБУ спливає. Фактично завтра ці гроші, власники «Дамонда» просто виведуть без будь-яких суддів.

Держфінмоніторинг – як же стаття 23 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення»?

Національний банк - як же норми законів «Про Національний банк України», «Про банки та банківську діяльність» та постанов Правління Нацбанку для банківських установ щодо виявлення зв'язків з державою-агресором та блокування таких рахунків та операцій?

Правоохоронні органи та прокуратура, ви де? Можливо, НАБУ зацікавиться цим усім, а в тому числі й тим, що член КРАЇЛ Євген Яхній отримував від «Даймонд Пей» гроші на свої рахунки?

Публікація "Брудні ігри", скріншот: Telegram

Публікація "Брудні ігри", скріншот: Telegram

Публікація "Брудні ігри", скріншот: Telegram

Нагадаємо, Резніченко може потопити своїх спільників з Великого Будівництва – Голіка та Тимошенко.

Раніше повідомлялося, тендер на будівництво меморіального цвинтаря для військових знову потрапив у корупційний скандал.

Також, Альперін, який втік "хресний" контрабанди, хоче за копійки купити завод в Одесі, і ще землі.