Канадських журналістів та представників правоохоронних органів цієї країни, зацікавила інформація про те, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало моніторинг способу життя прокурора Генеральної прокуратури України Ігоря Стадника.

Про це для читачів в Україні пише dsnews.ua.

"Наразі НАЗК вимагає інформацію про наявність рахунків, номери рахунків, закриття або відкриття рахунків, здійснення операцій без відкриття рахунків, а також інформацію про декларації Стадника за 2020-2023 рр., а також за період з 1 січня 2024 року по дату отримання запиту від НАЗК. Також таку інформацію мають надати родичі чиновника", – пише канадське видання The Daily Guardian.

Журналісти згадують про резонансну справу 2022 року, пов'язану з ТОВ "Твоя беттингова компанія", яке працювала в Україні під російською торговою маркою 1xBet. Згідно з матеріалами справи, детективами БЕБ при процесуальному керівництві прокурорів ОГПУ здійснюється досудове розслідування за кримінальним провадженням за фактами здійснення посадовими особами ТОВ "Твоя беттингова компанія" незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 203-2, ч. 3 ст. 212 КК України.

Проте понад рік прокурор Офісу генерального прокурора Ігор Стадник, який був одним із кураторів справи, не передавав матеріали до суду та не притягував відповідальних за справедливе покарання.

Популярні новини зараз

Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ

Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

У БЕБ тоді заявляли, що справу 1xBet просто "зливають", розслідування не проводиться, а детективи БЕБ та прокурори саботують її і не приходять навіть до суду.

Крім того, західні журналісти зазначають, що Ігор Стадник спільно з іншими правоохоронцями чинив незаконний тиск на банківський сектор України та брав безпосередню участь у незаконному переслідуванні співробітників IBOX BANK.

Варто зазначити, що після публікації у ЗМІ за інформацією канадських журналістів, персона Ігоря Стадника та його сім'ї зацікавить канадських правоохоронців, оскільки за їхньою інформацією його родина набула статусу тимчасового захисту держави Канади та посвідки на проживання в Канаді, сам пан Ігор Стадник перебуває в Канаді з 2023 року.