18 липня в ресторані "Рулька" в Івано-Франківській області стався інцидент за участю начальника управління Державної міграційної служби Сергія Саїва та знімальної групи програми "СтопКор". Журналісти приїхали до закладу, щоб дізнатися більше про статки чиновника та його бізнес-зв'язки, але їх зустріли не відповіді, а агресія.

За даними журналістів, Саїв щочетверга ввечері проводить "робочі зустрічі" з керівниками районів у ресторані, розташованому в селі Дзвиняч. Згідно з декларацією чиновника за 2023 рік, у нього є домоволодіння із земельною ділянкою у цьому ж селі та причіп "Дністер".

Сергій Саїв розпочав свою кар'єру як інспектор міліції, але згодом став головним міграційником Івано-Франківської області. Місцеві жителі знають його як "завзятого корупціонера". За інформацією з місцевого Telegram-каналу, Саїв вкладає зароблені кошти в нерухомість і власний ресторан, вартість якого оцінюється в 2,7 млн доларів.

Головний міграційник Івано-Франківщини. Фото: скріншот відео youtube

"З дев'яностих усі звикли, що в кожному регіоні є місцевий рєшала, негласний верховний суддя. Але іноді та сама людина відома не лише в кримінальному світі, а й обіймає високу державну посаду і стає абсолютно всевладною і безкарною.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Так сталося і в Івано-Франківську, де один чиновник десятиліттями вирішує будь-які проблеми за величезні гроші", – йдеться у повідомленні.

За словами каналу, Саїв вкладає "зароблені" гроші у десятки квартир та земельних ділянок.

Дружина Сергія Саїва, Богдана, задекларувала значні доходи від підприємницької діяльності - понад мільйон гривень, а також доходи від заробітної плати та оренди. Вона володіє вісьмома земельними ділянками, чотирма квартирами, двома маєтками та іншими нежитловими приміщеннями.

Маєток Саївих з висоти пташиного польоту. Фото: СтопКор

Приїхавши до ресторану, журналісти побачили, як Саїв прибув на автомобілі Tesla, який не був вказаний у його декларації. Помітивши знімальну групу, Саїв спочатку спробував сховатися, але потім напав на журналістів і вибив з рук оператора камеру.

Після інциденту на місце прибули поліцейські, які зареєстрували заяву від журналістів. Сергій Саїв залишився у ресторані, уникнувши подальших контактів з поліцією. За словами журналістів, розслідування триває.

Нагадаємо, Порошенко витрачає зібрані на армію донати для викупу із суду хабарників та аферистів, - блогер

Раніше ми розповідали, що 500 тисяч за готель на Мальдівах та 6 млн прихованих доходів: НАБУ відкрило справу проти Фельдмана

Також, Депутатка Вікторія Сюмар збудувала розкішний маєток, "виживаючи" на зарплату 500 тис. грн на рік