Міський голова Львова Андрій Садовий знову у центрі чергового корупційного скандалу. Однак цього разу скандал торкнувся і військових. Журналісти зацікавилися долею 20 млн. грн., які, за ініціативою Садового, були спрямовані на потреби Військово-морських сил у грудні 2023 року.

Схоже, що ці кошти були викинуті на вітер у буквальному значенні – при незакритих військових запитах із різних підрозділів, які постійно потребують FPV-дронів та іншого обладнання для відсічі російської агресії.

Андрій Садовий на відкритті цеху ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія»

Як з'ясували журналісти, Львівська міськрада, в якій більшість депутатів контролюється Садовим, віддала на грудневій сесії 20 млн грн нібито на потреби ВМС, але це виділення коштів у документах на сесію не було пояснено жодним конкретним запитом від ВМС – лише усною заявою Садового.

Журналісти вважають, що Садовий використав для виділення 20 млн грн з бюджету Львова старі запити ВМС щодо допомоги по відновленню вітрильного фрегата "Дружба" 80-х років - фактично туристичного судна, яке простоює в порту в Одесі. Це судно ніяк не може бути використане для участі у війні з російськими окупантами, і виділення коштів на нові вітрила та обладнання під час війни виглядає знущанням з підрозділів ЗСУ, яким Садовий відмовив у допомозі, проігнорувавши їх реальні запити.

Популярні новини зараз

У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще

Яхта "Дружба", фото: Facebook

Окремо варто зазначити, що обладнання для "Дружби" пропонувалося закупити за завищеними у 2-4 рази цінами. Наразі пояснити конкретно, на що саме пішли виділені кошти львів'ян, Садовий не може.

На цю новину також відреагували блогери Telegram-каналу "Всі ходи записані": "Ніколи б одеський комбінатор Леонід Клімов не подумав, що потягнена ним Середземномор'ям "Дружба" опиниться в центрі корупційного скандалу в сухопутному Львові. На переобладнаний під яхту та відпочинок навчальний фре Одеській морській академії мер Львова Андрій Садовий виділив 20 млн грн, які тепер ніхто не може знайти.

Нагадаємо, Україна повернула активи запорізького гауляйтера Балицького: п'ять літаків, квартири та майстерні "Бастіон".

Раніше повідомлялося, українцям пояснили, як економити гроші за японською методикою – корисніше не придумаєш .

Також, сотка – від $5000, дачі у Карпатах та готівка дружинам: львівські митники під час війни казково розбагатіли .