Скандал із трансплантацією органів в Україні став об'єктом широкого обговорення після того, як правоохоронні органи оприлюднили підозри у злочинній діяльності групи медиків. Слідство встановило, що медики могли продавати черги на пересадку органів, внаслідок чого брали участь у справі і трансплант-координатори.

У центрі уваги опинилися екс-заступник міністра охорони здоров'я та 10 лікарів різних медичних закладів, яких підозрюють у порушенні законодавства про трансплантацію органів.

Про це розповіли у ТСН.

операція по трансплантації

Зокрема, Михайла Загрійчука, який раніше обіймав високу посаду в МОЗ, звинувачують у порушенні законодавства про трансплантацію, участі у злочинній спільноті та несанкціонованому доступі до особистих даних пацієнтів.

Популярні новини зараз

Позбавлять прописки без вашого відома – хто ризикує стати "безхатьком"

Українців змусять повернути допомогу – кого заженуть у мінус

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Показати ще

Джерела повідомляють, що слідство також підозрює медиків, що вони маніпулювали чергою на трансплантацію, отримуючи особисті вигоди від підроблених списків донорів. Ця схема, за їх твердженням, дозволяла забезпечувати Інститут серця та інші установи необхідними органами для операцій.

Наразі підозрювані не визнали своєї провини та обмежилися відмовою від коментарів. Інститут серця та інші установи, пов'язані зі справою, також відмовилися давати офіційні заяви, пославшись на активне слідство та вимогу дотримання процесуальних норм.

У зв'язку з розслідуванням виникли складнощі з проведенням трансплантацій у деяких лікарнях України, що означає тимчасові труднощі для медичної практики та очікування на офіційні результати від правоохоронних органів.

Нагадаємо, чоловікові пересадили свинячу нирку, але він встиг пожити всього 2 місяці - лікарі "відмовляються"

Голова болить та "йде кругом"? Тож пересадіть її: вчені вийшли на новий рівень трансплантації

Крім того, Знай.ua повідомляв, дівчина "пересаджувала" собі фекалії брата і хлопця, щоб вилікуватися - але вийшло тільки гірше