У місті Вишгород, що за 15 хвилин їзди від київського району Оболонь, син соратника Медведчука побив жінку похилого віку. Андрій Бузинарський, який нещодавно уникнув покарання за погрози вбивством шеф-редактору редакції розслідувань "Суспільного" Інні Білецької, побив робітницю житлового комплексу "Ольжин град".

Андрій Бузинарський є сином Михайла Бузинарського, колишнього соратника звинуваченого у держзраді Віктора Медведчука.

Про інцидент, що трапився ввечері 29 травня, першим повідомило видання Lenta.ua. Редакції розслідувань "Супільного" вдалося підтвердити цю інформацію із трьох джерел.

Андрій Бузинарський побив літню жінку, скріншот: YouTube

Про інцидент: побив жінку після того, як застряг у ліфті

Мешканка ЖК "Ольгін Град" Оксана (ім'я змінено на прохання жінки, яка боїться за свою безпеку. – Ред.) розповіла Громадському, що Андрій Бузинарський проживає у цьому житловому комплексі. За її словами, 29 травня він застряг у ліфті 4-го під'їзду, з ним на зв'язок вийшла 60-річна працівниця ЖК:

Популярні новини зараз

Мізерні пенсії стануть ще меншими: у кого ПФУ може забрати частину виплат

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше

Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради

Показати ще

"Вона вийшла з ним на диспетчерський зв'язок, повідомила, що ліфт вийшов з ладу, що потрібно його перезавантажити. Він почав на неї кричати, говорити "швидше це робіть", нецензурною лексикою до неї сипати. Вона перезавантажила ліфт, але це нічого не допомогло Вона змушена була викликати аварійну службу, повідомила про те, що він повинен почекати, почав погрожувати їй, почав ногами бити ліфт, роздирати руками ліфтові двері. під'їзд і там на неї напав і побив".

Напад зафіксувала камера спостереження у під'їзді ЖК. На відео видно, як жінка відчиняє двері та виходить із під'їзду. У цей момент чоловік, схожий на Андрія Бузинарського, зустрічає її на порозі та за одяг тягне усередину приміщення. Потім б'є її по обличчю. Від удару жінка падає, але чоловік завдає ще одного удару. Під час цього до під'їзду заходить чоловік, який, за словами Оксани, і зупинив побиття, погрожуючи викликати поліцію.

Андрій Бузинарський побив літню жінку, скріншот: YouTube

У коментарі "Супільному" Андрій Бузинарський сказав, що не володіє інформацією про цей інцидент. На пряме запитання журналістки, чи він бив робітницю ЖК "Ольгін Град", він відповів так:

"Ну, ніяку жінку... Я взагалі - учасник бойових дій. Я воював, отримав чотири травми, є відповідні документи, акти. Зараз я взагалі на лікарняному, проходжу лікування. Я не знаю, що там пишуть".

Натомість, як повідомили наші джерела у правоохоронних органах, ДБР проводить розслідування за фактом того, що військовослужбовець Національної гвардії Андрій Бузинарський побив робітницю ОСББ "Ольгін Град" у Вишгороді. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (навмисне легке тілесне ушкодження).

У прес-службі Північного Київського територіального управління Національної гвардії України Громадському підтвердили інформацію щодо розслідування ДБР. Також командування військової частини, де служить Андрій Бузинарський, повідомило про інцидент Дарницьку спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Центрального регіону України.

"За цим фактом, відповідно до наказу командира, у військовій частині розпочато службове розслідування. Командування сприяє проведенню розслідування та надання об'єктивної правової оцінки діям Бузинарського О.М.", - повідомили у прес-службі Північного Київського територіального управління Національної гвардії України.

Після службового розслідування вирішуватимуть про подальшу службу чи усунення Бузинарського.

У Нацгвардії нам також повідомили, що протягом місяця влітку 2023 Бузинарський виконував бойові завдання на Лиманському напрямку, але був виведений у зв'язку з мінно-вибуховою травмою.

Чим відомий Андрій Бузинарський

Андрій Бузинарський – син екс-заступника начальника департаменту центрального апарату МВС Михайла Бузинарського. Бузинарського-старшого називають соратником Медведчука. Зокрема через те, що він очолював медведчуківський "Український вибір" у місті Здолбунові Рівненської області, а згодом - рівненський осередок партії "Опозиційна платформа "За життя".

Як повідомляло Суспільне, 11 серпня 2018 року Андрій Бузинарський, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, в'їхав до іншого авто. Внаслідок ДТП травми отримали пасажирка та водій іншого авто.

Шеф-редактор редакції розслідувань Громадського Інна Білецька, яка на той час була продюсером рівненської філії Громадської, прибула на місце ДТП, щоб висвітлити подію. Вона намагалася отримати коментар Бузинарського на місці, але він почав загрожувати і двічі вдарив ногами її телефоном.

Серед погроз було таке:

- Я думаю, що тобі сьогодні голову поламають і ти будеш до завтра як мінімум трупом. У тебе діти є? Не буде мати мами.

Інна Білецька зняла розмову із погрозами на відео, яке згодом стало доказом у кримінальній справі. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345-1 (загроза життю журналіста).

Як повідомляв Інститут масової інформації, упродовж трьох років розслідування стояло на місці, а справу намагалися звести до дрібного хуліганства.

У жовтні 2022 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт, але під час розгляду кримінальної справи у суді Андрій Бузинарський потрапив до аеророзвідки Національної гвардії України.

У січні 2024 року суд звільнив Андрія Бузинарського від відповідальності - "у зв'язку із закінченням термінів давності".

Нагадаємо, депутати Порошенка продовжують вести бізнес у Росії після повномасштабного вторгнення, - експерт.

Раніше повідомлялося, що "стіна" Порошенка - головний символ корупції в російсько-українській війні, який залишив Україну без захисту, - розслідування.

Також, Микола Томенко вказав на сумнівних "героїв України": "На службі країни-терориста військового злочинця Путіна".