Порошенко озвучує такі самі заяви щодо дій України на міжнародній арені, що й прессекретар путіна Пєсков, тим самим підіграючи російській пропаганді.

Про це пише політичний експерт Петро Олещук.

Петро Порошенко, фото: Facebook

«Нещодавно прессекретар путіна Пєсков та «не прессекретар» (наскільки мені зараз відомо) путіна Порошенко озвучують однакові заяви щодо дій України на міжнародній арені. Там, власне, є ціла «методичка», яку зараз інтенсивно просувають росіяни: про те, як «все для України погано»», - зазначає Петро Олещук.

За словами експерта, йдеться про однакову скептичну оцінку Порошенком та Пєсковим двох міжнародних подій, в яких бере участь Україна: Конференції з відновлення України у Берліні та Саміту миру у Швейцарії.

Популярні новини зараз

Надії більше нема? Пенсіонери не вірять у справедливий перерахунок виплат, що "урізали"

Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми

ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять

Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати

Показати ще

Петро Порошенко, фото: Facebook

«У червні відбуваються дві значущі події світового рівня для України. Конференція з відновлення у Берліні проходить зараз. Саміт миру у Швейцарії відбудеться за кілька днів. І там, і там – мова про допомогу світу Україні. І першу, і другу Пєсков та Порошенко оцінили як «нульову» та «порожню». Спочатку прессекретар путіна дав оцінку Саміту миру: «Саммит по Украине в Швейцарии будет пустым мероприятием». Потім його український побратим Петро Олексійович додав: «Вже було 3 інвестиційні конференції для України, незабаром буде ще одна в Берліні. Але за цей час інвестицій надійшло аж 0. Під це ніхто не приїхав і не приїде». Цікаво, що у Пєскова і Порошенка ми бачимо використання навіть однакових зворотів та метафор. Складається враження, що Порошенко просто відпрацьовує кремлівську методичку, говорячи в унісон с Пєсковим», - наголосив Олещук, додавши, що «війна росії проти України не відбила в українського політика бажання підігрувати путіну».

За словами Олещука, спостерігається тенденція, коли українські «опозиціонери» озвучують публічно ті ж самі тези, що і російські пропагандисти.

«Зараз, приміром, усі вони кинулися нападати на саміт миру, доводячи, який він «непотрібний». Про це відписалися абсолютно усі російські чиновники, а також українські опозиціонери. Скоро уже просто почнеш губитися, де «російський ворог» Пєсков, а де «український опозиціонер» Порошенко. Чи «українські опозиціонери» Пєсков та Порошенко? Чи російські вороги?», - резюмує Олещук.

Як повідомлялося раніше, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в кінці 2023 року отримав від угорського уряду понад 37 мільйонів гривень напередодні зустрічі з його очільником проросійським Віктором Орбаном.

Тоді прикордонники не випустили нардепа з країни, оскільки українські спецслужби отримали інформацію, що його візит до Угорщини може бути використаний російськими ФСБ та ГРУ.

Як повідомляли експерти, Петро Порошенко під час запланованої в Угорщині зустрічі з Орбаном мав намір через нього передати рф і іншим зацікавленим сторонам сигнал про свою готовність очолити кампанію із "примушення України до миру".