На руках редакції 360ua є документи, які говорять про причетність Миколи Тищенка до шахрайства з картковими рахунками громадян США. Ця діяльність велася за підтримки хакерської групи з Росії і залишалася активною навіть після проведення повномасштабної кібератаки.

Цікаво зазначити, що поряд із Тищенком у цій кримінальній операції також брала участь Ірина Лещинська, дружина Віктора Лещинського, керівниця благодійного фонду "Український реконструкційний фонд".

Тищенко займається спортом

Документи свідчать про переказ коштів на рахунки благодійного фонду, якими управляла Ірина Лещинська.

За інформацією видання, Микола Тищенко, Михайла Лаба та Віктора Лещинського організували схему шахрайства з утворенням Товариства "Український реконструкційний фонд" з метою приховання незаконних фінансових операцій.

Популярні новини зараз

Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше

Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми

Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради

ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять

Показати ще

Стверджується, що саме Микола Тищенко очолював цю організацію.

За допомогою хакерів із Росії вони обманювали американських громадян і привласнювали собі їхні кошти. Після цього кошти легалізувалися через "ДОНАТИ" на "Український реконструкторський фонд", частина яких поверталася назад у вигляді "чистих грошей" у криптовалюті громадянам Росії.

Транзакції у фонд / фото: 360ua

Транзакції у фонд / фото: 360ua

Під ім'ям @divinedoom81 було проведено оплату 50% від вкрадених та відмитих коштів, які спрямовувалися хакерам з Росії. Фотографії реальних банківських карток американських громадян, що знаходяться на території США, вказують на факт крадіжки грошей.

Правоохоронні органи України можуть звернутись до FBI для підтвердження цього факту.

Розкриття рахунків "Українського реконструкційного фонду" дозволить відстежити рух вкрадених коштів, включаючи "донати", що надходять із США. Також не виключено, що вкрадені кошти могли легалізуватись через інші благодійні фонди.

Слід зазначити, що вищезгадані особи раніше брали участь у скандальних справах, включаючи кейс із ремонтом мосту в Ужгороді на 50 мільйонів гривень. На фотографіях також відображені тісні зв'язки.

Нагадаємо, у всіх при розлученні так? Микола Тищенко отримав "котлету" у 12 млн грн від колишньої дружини

Раніше ми писали про те, що Тіщенко знущався з простих людей, коментуючи мобілізацію.

Крім того, Знай.ua повідомляв, папа відбуває термін, але дарує квартиру за 6 млн: дворічна донька Саакашвілі вже мітить у розкіш