Суддя Суворовського районного суду Олександр Деркачов, відомий своїм солідним (мільйонним) доходом та кількома скандальними рішеннями, знову опинився у центрі уваги. На цей раз його декларація про доходи за 2023 рік розкрила цікаві деталі.

За минулий рік суддя Деркачов отримав 1,78 мільйона гривень у вигляді зарплати та ще 138 тисяч гривень пенсії. Крім того, він задекларував готівку у розмірі 562 тисячі гривень.

З цікавих активів у його декларації значаться два паркомісця та квартира його дружини, яку Деркачов оцінив у неймовірно скромні 15 гривень.

Ця квартира площею 84,7 кв. м, куплена у 2007 році, за офіційними даними, вміщує всю родину Деркачових: суддю, його дружину Олену та трьох дітей – Вадима, Софію та Дмитра.

Популярні новини зараз

Графіки відключення електроенергії на 25 червня

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів

Українців змусять платити за власні заощадження

Показати ще

Цікаво, що Олена, яка колись працювала оператором у військовій інспекції з безпеки дорожнього руху, наразі не має жодного доходу.

2010 року родина Деркачових купила паркомісце за 53 тисячі гривень, а 2020 року – ще одне за 113 тисяч гривень.

2019 року Деркачові купили Toyota Aygo (2016) за 300 тисяч гривень, а з 2018 року суддя користується SsangYong Rexton (2007), вартість якого склала 150 тисяч гривень. Цей автомобіль подарував йому безоплатно Валентина Тараненко.

Брат судді Сергій Деркачов раніше працював начальником групи автотехнічної інспекції відділу військової інспекції з безпеки дорожнього руху. Очевидно, сімейство Деркачових має значні зв'язки та ресурси.

Одеські ЗМІ неодноразово писали про сумнівні рішення судді Деркачова. Зокрема, як повідомляє джерело, йшлося про його виправдувальні вердикти щодо правоохоронців, яких звинувачували у різних злочинах.

Декларація судді змушує задуматися про прозорість та чесність української судової системи. Як мінімум, ціна квартири в 15 гривень та інші активи судді викликають здивування та підозри у громадськості.

А ми нагадуємо, за гроші простих українців? У Дубаї знайшли нерухомість Богуслаєва, Злочевського та Омелянової

Також наш портал повідомляв, що ардеп забороненої "ОПЗЖ" Колтунович із родиною нескромно покутував в Одесі.