Справа аграрного барона та народного депутата Сергія Лабазюка з групи "Приват", який намагався отримати на свої компанії 1 млрд грн відновлювальних підрядів, вирушила до суду.

На цю новину встигли відреагувати у Telegram-каналі "Всі ходи записані", де часто публікують компромат на відомих українських політиків, чиновників та бізнесменів.

Сергій Лабазюк - фото Слово і Діло

"Разом із ним під суд пішов директор його компанії "Ю Ар Ді" Денис Назимов, який передавав гроші для вже колишнього віце-прем'єр-міністра Олександра Кубракова та голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма. Лабазюк пропонував з кожного підряду від 3 до 5% від цінника , отримавши перший поспіль на 50 млн грн для відновлення мосту в Миколаївській області, він передав Найєму обіцяні $150 тис у китайській скриньці (на фото), після чого був затриманий НАБУ", - пишуть автори каналу.

Справа Лабазюка, фото: САП

Популярні новини зараз

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам

Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Показати ще

Відомо, що у серпні 2023 року нардеп звернувся до топ-чиновника міністерства з проханням надати його компанії підряди з відновлення інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень. Натомість він пообіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду.

Мустафа Найєм, скрін з відео

Для узгодження таких кроків нардеп також залучив директора компанії. Згодом спільники надали топ-чиновнику Державного агентства відновлення хабар у сумі 150 тисяч доларів.

Олександр Кубраков, фото: my.ua

Гроші були передані у китайській скриньці на паркінгу одного з київських супермаркетів. Справу кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Лабазюк загрожує від п'яти до десяти років в'язниці.

Нагадаємо, нелегальне казино та кол-центр: співвласник СЕО Club Ukraine В'ячеслав Лисенко замахнувся на новий бізнес.

Раніше повідомлялося, пройшли складні випробування: Олена Омаргалієва пояснила, чому її шлюб став міцнішим.

Також, ухиляються від податків? Власники Fondy намагаються запобігти продажу компанії в грузинські руки.