До такого висновку доходить економічний експерт, кандидат наук з державного управління Юрій Гаврилечко, коментуючи «катастрофу з харчуванням, яку спричиняє ДОТ».

Він, зокрема, відреагував на критичну ситуація, яка склалась із недовозом продуктів до однієї з частин 59-ї бригади ЗСУ. Компанія «Твій хліб», яка без тендерів отримала від ДОТ контракт на 1,35 млрд грн, не поставила до військової частини 64% продуктів.

«Військові неодноразово намагалися звернутися до Жумаділова, але у відповідь отримували лише обіцянки, мовляв, чекайте. А як чекати, коли бійці вимушені харчуватись за власний рахунок?», - зазначає Гаврилечко.

Він пояснює, що нинішня ситуація з харчуванням – прямий наслідок дій голови ДОТ Жумаділова, який ще взимку ліквідував конкурентні торги для постачальників. Після провалу контрактів із «Твоїм хлібом» у ДОТ знову непублічно та у ручному режимі обрали нового постачальника – ТОВ «Контракт Продрезерв 5». Але у процесі вартість контрактів з цією компанією зросла на 40 млн грн.

«Катастрофі з харчуванням, яку спричиняє ДОТ, можна знайти декілька пояснень, починаючи із некомпетентності та корупції... І мені здається, що справа все ж у грошах. Адже ДОТ отримує відсоток від суми підписаних договорів. Тож чим більше контрактів і чим вони дорожчі, тим вище комісія для Жумаділова», - вважає Гаврилечко.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

При цьому, наголошує він, від Жумаділова «досі так і не прозвучало навіть вибачень за те, що солдат залишили без їжі».

Економічний експерт задається питанням про те, скільки ще часу у Міноборони та уряді будуть лише спостерігати за руйнівними «реформами» очільника ДОТ.