З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в інформаційному просторі іноді згадують одіозного колишнього нардепа Олега Ляшка, який у жовтні 2022 став приєднався до ЗСУ.

Українська журналістка Яніна Соколова на своєму каналі у YouTube виклала відео, в якому розповіла все, що їй вдалося "накопати" на екс-політика. За словами Соколової, для цього вона поспілкувалася з військовими, які служили разом із колишнім радикалом.

Як виявилося, колишній нардеп зараз активно вирішує позачергове звання та посаду комбата бата безпілотних систем у складі 63 ОМБр. Він уже на посаді начальника БС бригади. У темі безпілотних систем він нічого не розуміє. За даними Соколової, в результаті з бригади вже хочуть піти нормальні пілоти, які не погоджуються з діями цього "воїна".

"Почалося все з справи, що поширюється в інтернеті. Ви напевно бачили ці пости. Отже, інформація про те, що Ляшка в 63 ОМБР призначено ВІО начальника безпілотних систем. Посада офіцерська, а він сержант", - каже Соколова.

Доходить до того, що за його наказами б'ють уже підбитою технікою, це для "епічних відео", а дрони з тепловізорами використовують вдень. За свідченнями військових, Ляшко як командир загрожує офіцерам, які намагаються пояснити тактику застосування дронів і, що він "вирішить, щоб цим офіцерам не давали дрони і всіх, хто не хоче для картинки витрачати дрони, переведе в піхоту".

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Яніна Соколова стверджує, що подібні вчинки Ляшка не що інше, як піар. Екс-нардеп намагається збудувати навколо себе амплуа "захисника України", щоб у майбутньому використати це для впливу на виборців.