Про це повідомляє портал Антикор.

За матеріалами Ухвали суду встановлено що за часи керівництва компанією Сергієм Макогоном до роботи залучалися підрядні організації сумнівного походження.

Із відкритих джерел відомо, що в національній газотранспортній компанії є власна чималий департамент з юридичних питань, одним із напрямів якого є представлення інтересів підприємства в судових інстанціях. Як з’ясувалося під час опрацювання реєстру судових рішень, адвокати “ЕКВО” не були присутні під час більшості засідань, в яких фігурували як представники ТОВ “ОГТСУ”. Натомість основну роботу виконували штатні юристи Оператора. Окрім того, по справах, де була визнана правота Оператора ГТС, залучені адвокати проігнорували можливість звернутися до суду з метою компенсувати судові витрати і таким чином повернути кошти на банківські рахунки підприємства з державного сектору економіки.

З попередніх публікацій у мережі Інтерент відомо, що вказані факти були предметом перевірки державної аудиторської служби, не виключено, що кримінальне провадження стасовано Сергія Макогона і колишнього юридичного директора компанії є результатом цієї перевірки.

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Такі дії керівництва “ОГТСУ” і юркомпанії “ЕКВО” дали підстави Національній поліції зареєструвати кримінальне провадження з ознаками кримінального порушення за Статтєю 191. “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, частина 4: “Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років” Кримінального кодексу України.

За даними в правоохоронних джерелах, провадження прямо стосується ексдиректора з юридичних питань Оператора ГТС України Данила Трегубова та ексгенерального директора компанії Сергія Макогона.

Наразі слідчі вивчають документи, які були залучені по суті кримінального впровадження в ОГТСУ.

Як вдалося з’ясувати, Данило Трегубов наразі є практикуючим адвокатом у Києві та розглядається на посаду члена наглядової ради одного з провідних підприємств критичної інфраструктури. Щодо колишнього очільника Оператора ГТС Сергія Макогона, то за джерелами в енергетичному товаристві, він уже більше року як покинув Україну і, за останніми даними, мешкає в Канаді. На підставі яких документів він міг виїхати за межі України під час військового стану, наразі не відомо.