Метро Києва витратило купу грошей на договори із фірмами свого колишнього боса Віктора Брагінського. Багато з цих угод – таємниця, яка змушує замислитись, чи все тут чесно. Проте, журналісти відкрили її завісу та знайшли цікаві факти.

Як з'ясували журналісти, голова Київського метрополітену Віктор Брагінський доручив капітальний ремонт "червоної гілки" метро фірмі, яка належить родичі його бізнес-партнера.

Контракт на 1,5 млрд грн уклали між КП "Київський метрополітен" та ТОВ "КБ Теплоенергоавтоматика". Цікавий факт: компанія володіє не хтось, а викладачка хореографії в академії танцю. З чого б такий власник бере участь у метро-реформах?

Найцікавіше, що контракт був обмежений доступом – його загріфікували "для службового користування". Як не дивно, це викликало ще більше запитань, ніж відповіді.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Історія виявилася ще більш хитромудрою, коли з'ясувалося, що контракт може включати завищені ціни на матеріали та обладнання. ТОВ "КБ Теплоенергоавтоматика" купувала кабелі в іншої фірми за непомірно високою ціною.

Київське метро / фото: відкриті джерела

Ці сумнівні фінансові маніпуляції могли призвести до переплати метрополітену на суму понад 15 млн грн.

14 березня журналісти випустили перше розслідування про Брагінського, розкопавши, що він "забув" згадати у декларації статки своєї сім'ї на більш ніж 50 млн гривень.

Після цього Кличко сказав, що Брагінський має піти з посади голови метро. Цікаво, що на той момент Брагинський був на лікарняному, а сам про розслідування не заїкнувся.

Вже наступного дня, 15 березня, Брагинський подав заяву на звільнення, і зараз його крісло займає головний інженер метро Віктор Виговський.

Сам Брагинський раніше заявив, що вирішив піти з посади голови київського метро за власним бажанням. Він поділився у Facebook, що хоч і йде, заплановані проекти все одно реалізують.

Все це виглядає як шматочок із серіалу про корупцію, але це реальність, яка потребує серйозного розгляду та відповідей.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua у київському метро готуються до серйозних змін: українці чекали цього роками

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, у КМДА назвали дату, коли відновлять повноцінну роботу метро на Теремках.