У Чернігові знову неспокійно – цього разу в центрі скандалу опинилася міськрада, де понад десяток кримінальних справ було розпочато через можливе розкрадання бюджетних коштів.

Державна аудиторська служба України оцінила, що внаслідок знайдених порушень бюджет міста недораховується до мільярдів гривень.

Засідання Чернігівської міської ради / фото: скріншот Youtube

Скандал розпочався на позачерговій сесії Чернігівської міської ради, де депутат Марина Семененко порушила важливу тему, таку як розкрадання земель комунальної власності та необхідність проведення перевірки з боку Державної аудиторської служби.

Однак її виступ постійно перебивали, не даючи слова сказати, а питання залишилося проігноровано чиновниками. Наприкінці результати голосування зустріли криками "Ганьба!".

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Засідання Чернігівської міської ради / фото: скріншот Youtube

Неясно, куди зникли понад 2 мільярди бюджетних гривень, і чому виникла така напруженість у міськраді.

Існують припущення, що фактичні витрати тимчасового мера Олександра Ломака не співпадають із його офіційною зарплатою. За даними журналістів, його думка про звіт аудиторів зводиться до того, що це маніпуляція з метою дискредитації роботи міської влади.

Витрати родини тимчасового мера Ломако / фото: скріншот Youtube

Медійники не отримали чітких відповідей від Ломако щодо опору Держаудитслужбі та стосунків до можливих порушень бюджету.

Замість відповідей мер обмежився заявою про те, що подібні відкриті справи не призведуть до нічого і лише створять негативне враження у народу .

Наразі кримінальні провадження розвиваються, підозри щодо службової недбалості зі збитками у 8 мільйонів гривень вже висунули начальнику управління ЖКГ Ярославу Куцу та директору комунального підприємства "Парковка та Ринок" Миколі Гоголю.