Журналістам вдалося "Наші гроші" знайти кошторис вартістю на реконструкцію того ж Дегтярівського шляхопроводу біля Шулявки у Києві, яка так і не була опублікована на майданчику електронних закупівель Prozorro.

Про це видання повідомило на своєму телеграм-каналі.

У Києві руйнується Дегтярівський шляхопровід, фото: ТСН

Стало відомо, що на реконструкцію мосту біля станції метро "Шулявська" в столиці, що впала минулої осені, витратили 920 мільйонів гривень.

На цей раз підрядник ТОВ "Ростдорбуд" завищив ціни на будматеріали в кілька разів.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Зокрема, "Київавтодор" погодився сплатити сталеву арматуру по 63 тисячі гривень, тоді як влітку вона коштувала в інших кошторисах та магазинах по 30-35 тисяч.

Для будівництва Дегтярівського шляхопроводу також замовили унікальну поліуретанову смолу, яка давно не зустрічалася в будівельних кошторисах. Її підрядник придбав за ціною вищою, ніж її можна придбати у Польщі.

Для порівняння: у Польщі така смола продається по 67–116 злотих (651-1 119 грн/кг), що в 2,5 рази дешевше за розцінку "Київавтодору".

Будівництво Дегтярівського шляхопроводу. Фото: скриншот "Наші гроші"

Також у кошторис вписали асфальт дорожчий на 20-30% торішніх цін по Україні. Цінник перевищив навіть тендери прифронтового Запоріжжя та Сумщини, яку часто обстрілюють.

Будівництво Дегтярівського шляхопроводу. Фото: скриншот "Наші гроші"

Журналісти повідомляють, що бенефіціарами одеського "Ростдорбуду" через австрійську компанію "Юттема АУ ГмбХ" є Євген Коновалов та Юрій Шумахер, які є депутатами Одеської міськради від партії "Довіряй справам" мера Одеси Геннадія Труханова.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, падіння Дегтярівського мосту і до чого тут Труханов і Кличко: активіст "розклав усе по поличках"

Раніше портал Знай інформував, понад 6 млн із гаманців киян: у Кличка на солідну суму придбають запчастини для автопарку

Також портал Знай.ua писав, що незаконні забудови Кличка можуть залишити киян без метро: ветеран назвав причину аварійності підземки