Одеський адвокат та голова комітету господарського права і процесу Ради адвокатів Одеської області, Віктор Сизоненко, виявився з приватним підприємцем та має спільний бізнес із колишнім прокурором, якого затримали за хабар, і якого він захищав у суді.

За даними аналізу декларації юриста та його судової практики, ця інформація стала відомою через портал 368.media.

Віктор Сизоненко, який народився у Донецьку та працював у Житомирі, викладає свої послуги в Одесі та претендує на посаду судді в апеляційному господарському суді Одеської області. До цього він обслуговував інтереси морських агентських компаній та очолював філію юридичної компанії Arzinger. У 2023 році він заснував свою компанію "Файнекс Лігал".

Декларація Сизоненка вказує, що його дружина Людмила придбала будинок у селі Нерубайське на Одеській області у листопаді 2020 року за 1,91 млн гривень. Крім того, у 2023 році він задекларував автомобілі Toyota Land Cruiser Prado 150 (за 1,6 млн гривень) та KIA STONIC (за 481 тис. гривень), які належать його дружині.

Людмила Сизоненко

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

У 2023 році він залишив фірму Arzinger і заснував своє адвокатське бюро. Від підприємницької діяльності він отримав 5,43 млн гривень.

Найцікавіше полягає в зв'язках адвоката у Житомирській області, де походить його дружина Людмила. Сизоненко вказує на адресу пошти justecolaw@gmail.com, яка відповідає ТОВ "Юридична компанія Юстеко" у Житомирі. Зазначеною компанією володіє сам адвокат, а його партнером є колишній посадовець прокуратури Житомирської області Віталій Рудик.

Рудик був затриманий у 2018 році за отримання хабара у розмірі дві тисячі доларів та підозру за статтею 368 Кримінального кодексу. Однак у серпні 2019 року КДКП вирішила звільнити його з органів прокуратури через порушення кодексу.

Справа Рудика досі слухається у Корольовському суді Житомира, а юридичну захист проводила команда Сизоненка та інших адвокатів. За даними видання, Рудик є співвласником ТОВ "Північ-ліс", що займається лісообробкою.

Дружина адвоката, Людмила Сизоненко, володіє часткою в АО "Лігал гран.ТТ", а колишня керівниця цієї компанії, Тетяна Тітаренко, є дружиною заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова.

Висновок зазначає, що Сизоненко може мати доступ до сумнівних угод з експортом агропродукції, інші деталі повинні розслідувати правоохоронні органи.