Виявляється, оборонні споруди в Україні зводяться за допомогою тих самих тендерів, завдяки яким багато підприємств "відмивають" гроші з бюджету держави на ремонти, дороги, закупівлю йоршиків для туалету та багато іншого.

Цією інформацією поділився Паоло Люм'єр – український військовий експерт, опублікувавши відповідний пост на своїй сторінці у Facebook.

Він каже, що "країна, яка під час війни будує зміцнення через тендер, не може мати майбутнього".

Паоло Люм'єр рекомендує переконатися в цьому самостійно, достатньо зайти до пошукової системи та ввести запит "Зведений опорний пункт тендер".

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Результати пошуку вражають і викликають певне здивування з огляду на той факт, що оборонні споруди в країні зводяться кілька місяців, а бойові дії на фронті вимагають термінових та ефективних заходів.

Ми так і вчинили. На платформах Prozorro та E-tender дійсно розташовуються тендери на будівництво укріплень.

"Тендери бувають місяцями, що продовжуються. Буває, що не відбуваються, тому що "не виявилося бажаючих". Буває, що опротестовуються або скасовуються. Там он кнопка є: настукати про збудження. І якась контора, фахівцем організована рішкою для саботажу, фахівцем може ту кнопку тиснути і нескінченно подавати скарги на будь-які доручення до держаудитслужби", — розповідає Паоло.

Пост Паоло викликав обурення серед українців, які висловили своє невдоволення щодо такого підходу до підтримки армії в умовах війни.

Отже, якщо " ви думали, що укріплення будуються інженерними військами ЗСУ" у Паоло є на це проста відповідь: "Х*р там" .