Попри невпинну активну роботу ЗМІ та суспільства з моніторингу великих тендерів, владі вдається робити їх ще безглуздішими. От і цього разу при розподілі бюджетних коштів вибір пав не на постачання ЗСУ, а на ремонт ліцею, чому підтвердження – договір тендеру.

Ремонт ліцею, справа благородна, але якби не одне "але". Цей заклад знаходиться у Харківській області, у населеному пункті Циркуни. Це село, яке раніше було під окупацією, але зараз активно обстрілюється ворогом. Тобто це фактично прифронтова зона.

Ремонт ліцею. Скрін Прозоро

На ремонт цього ліцею виділили 136 мільйонів гривень. Про це стало відомо з сайту Прозоро, де опублікували відповідний тендер та договір. Під час проведення тендеру замовником було відхилено більш дешеві пропозиції з виконання робіт. Тож вирішили зробити ремонт за ціну, яка вища на 15 мільйонів гривень. Переможцем стала фірма "Індастріал Білдінг Груп".

Як виявилося, ремонт ліцею планують за завищеними цінами. Про це заявили в Харківському антикорупційному центрі. Там же розповіли про зв'язок фірми - переможця з ексрегіоналом Анатолієм Денисенком.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Циркуни. Скрін Ютуб

Ця компанія це не просто компанія, вона отримує на Харківщині найбільшу частку хороших тендерів і майже завжди ціна найвища. Окрім цього, вона є частиною консорціуму "Білдінг-груп". Його співзасновник – колишній нардеп регіонал Анатолій Денисенко.

Циркуни – село під Харковом, яке пробуло в окупації 72 дні. Після звільнення його повністю розмінували та люди почали повертатись сюди жити.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, лікарню в Житомирі ремонтуватимуть за завищеними цінами: як з тендером пов'язують фірму скандального Романа Гринкевича

Раніше наш портал інформував, капремонт дитсадка за 5 млн гривень: підрядник "виймає" гроші з держбюджету, будує дахи і не сидить у в'язниці

Також портал Знай повідомляв, тендер у Маріуполі на медобладнання викликав скандал у мережі: "Оплачуємо лікування ка***ських іклів?"