Глава місії МВФ в Україні Гевін Грей звернувся до української влади з проханням не дозволити компаніям Ріната Ахметова, Віктора Пінчука та Андрія Веревського вивести з України $1,75 млрд.

Про це повідомляє телеграм-канал "Всі ходи записані", посилаючись на "Інтерфакс-Україна".

Рінат Ахметов

Зазначається, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль 13 лютого підписав низку документів, згідно з якими Нацбанк просить дозволити компаніям Ріната Ахметова та Віктора Пінчука вивести з України $1,75 млрд за заявою про необхідність обслуговування боргу материнських та дочірніх компаній.

Група "Інтерпайп" Віктора Пінчука хоче вивести $560 млн із чотирьох підприємств (ТОВ Інтерпайп Україна, ТОВ Інтерпайп Ніко Тьюб, АТ Інтерпайп Новомосковський трубний завод, ПАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод").

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

ТОВ "Кернел-Трейд" Андрія Веревського заявило $327,68 млн одним платежем перед швейцарською "дочкою" Inerco Trade SA.

Найбільше вивести валюти хочуть компанії Ріната Ахметова - 851,47 млн ​​дол.

Рінат Ахметов, фото з Instagram

У свою чергу МВФ сумнівається, що такий крок Уряду відповідає Стратегії пом'якшення валютних обмежень, затвердженої Нацбанком минулого року, на виконання зобов'язань за програмою розширеного фінансування EFF.

Одне з джерел додало, що стурбованість у Фонді також викликає досить значну суму можливих виплат та можливий вплив таких рішень на майбутні переговори України щодо реструктуризації суверенних єврооблігацій із комерційними кредиторами.

Загалом відомі українські олігархи хочуть вивести з України $1,74 млрд.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, злиток золота, нерухомість та кілька авто: скільки заробив Василь Вірастюк за перший рік повномасштабного вторгнення

Також наш портал інформував 10 машин, шуби та "лями" на рахунку: подружжя Торохтій зовсім не потребує під час війни

Раніше портал Знай повідомляв, мільйони на рахунках, а "сидять" на субсидіях: скільки українські нардепи одержують за оренду житла