Минуло понад три роки, перш ніж НАБУ оголосила в розшук колишнього депутата Одеської облради від ОПЗЖ Віктора Баранського, який вкрав у Дунайського пароплавства 32 баржі. Компанію йому склав екс-депутат тієї ж одіозний фракції Віталій Сау, а також Євген Пітченко та Денис Чернишов.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Зазначається, що депутатів від забороненої партії ОПЗЖ викликають у справі про заволодіння 32 суднами Українського Дунайського пароплавства, які незаконно передали приватній фірмі Effective Management Services LTD.

Представника цієї фірми Євгенія Пітченка також розшукують правоохоронні органи.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Як з'ясувало слідство, депутати організували масштабну схему розкрадання майна державної компанії "Українське Дунайське пароплавство" за якою привласнили 32 баржі торговельного флоту підприємства на загальну суму понад 80 млн грн.

Зазначається, що у 2017 році вони уклали декілька договорів між пароплавством і підконтрольною фірмою на оренду 32 суден.

Судно, фото: скріншот з відео

Однак замість використання за призначенням, фігуранти вивезли державні судна за територію України, змінили їхні номерні знаки та фіктивно перереєстрували їх на афілійовану компанію.

Після цього судна переправили до однієї із країн Близького Сходу, де їх розібрали та виготовили з них 12 барж більшої вантажності, які у подальшому депутати використовували у власних комерційних цілях.

Зокрема, на території України, але уже під іншою реєстрацією.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці не очікували, але повістки видають у нових місцях: де можна "потрапити до добрих рук".

Теж наш портал інформував, чи все пройшло за планом? Українець влаштувався далекобійником, перетнув кордон - вистрибнув і втік.

Крім того, ми писали, "благодійник" вивіз понад 12 військовозобов'язаних за кордон, але у в'язницю не сяде: як йому вдалося.