Виконувач обов’язків голови Конституційного суду України Сергій Головатий вніс до деларацї власний храм УПЦ Київського патріархату.

Про це пишуть "Українські новини".

Зазначається, що Храм Української Православної Церкви Київського патріархату, який знаходиться в смт Вільшана в Черкаській області, Головатий набув у власність у 2010 році. Його площа складає 201,3 кв.м.

Окрім храму, виконувач обов’язків очільника КСУ задекларував за 2022 рік 5 млн гривень зарплати разом з пенсією. Окрім цього, очільник КСУ володіє п’ятьма земельними ділянками, двома житловими будинками та двома квартирами.

Популярні новини зараз

Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Показати ще

Як повідомляють у виданні, Головатого на початку року визнали винним в корупції і оштрафували аж на 1700 грн.

Суд встановив, що в.о. голови КСУ не виконав законних вимог Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), а саме не усунув порушення вимог ст. 12 ч. 8 Закону України "Про запобігання корупції" та не надав інформації, а також копії документів, що вимагались у запиті НАЗК від 14.09.2023 року.

Головатий не погодився з таким рішенням, і оскаржив його в апеляційному суді.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що на місце ЗСУ бюджет на "цацьки": у Києві вирішили витратити нечувані 3,5 млн. на пам'ятні медалі

Крім того, Знай.ua повідомляв, українці розгромили тендер Київради на техпідтримку сайту: "Краще б на ці гроші мізки собі купили"

Також наш портал інформував, чи донат на армію чи зарплати охоронцям? В Україні вибухнув скандал навколо тендеру на 1,5 млн. гривень