Теплопостачання в Кам'янському стало об'єктом уваги після того, як оприлюднили інформацію про завищені тарифи, за якими, мабуть, стоять не лише технології, а й схеми сімейних зв'язків у вищих колах.

На тлі холодних батарей та високих рахунків за тепло звичайні городяни стали заручниками інтриг, де головні ролі виконують фірма ТОВ "Трейд інвест холдинг", мер Андрій Білоусов та навіть його 77-річна мати Валентина Іванова.

Схеми мера Андрія Білоусова та його матері / фото: СтопКор

Розслідування щодо цього питання провели ВГО "Стоп корупції".

Схема, розроблена мером Кам'янського, видається дуже майстерною: фірма, якою, здається, керує не хто інший, як кум мера, укладає з міськрадою вигідні контракти та отримує вигідні умови для надання теплової енергії.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Як виявилося, цій структурі були безоплатно передані котельні містом, а тарифи, встановлені міськрадою, роблять Каменське одним із лідерів за високими ставками за теплову енергію.

Схеми мера Андрія Білоусова та його матері / фото: СтопКор

Цікаво, що бенефіціаром цієї фірми була 77-річна мати мера Валентина Іванова, що здається неймовірним з огляду на її відсутність у сфері комунального бізнесу. Попри це вона "примудрилася" заробити понад 160 млн. гривень на одному з підвладних підприємств.

Схемы мэра Андрея Белоусова и его матери / фото: СтопКор

Активісти та волонтери оприлюднили деталі оренди котелень містом цій структурі за символічною ціною та виділення земельних ділянок, а також фінансування з місцевого бюджету.

Дисбаланс, що склався в тарифах у порівнянні зі Львовом, який схоже на 25% нижче, викликає питання про справедливість і прозорість такої практики.

Схеми мера Андрія Білоусова та його матері / фото: СтопКор

У записах, опублікованих у мережі, також можна почути цікаві обговорення темних схем, спрямованих на збагачення на тлі тепломереж міста. Зокрема обговорюється план завищення тарифів на послуги підприємства "Трейд інвест холдинг".

Невпізнаний голос, що сильно нагадує мера, сказав фразу про те, що з цих тепломереж можна добре "прикурити" і зробити різницю в тарифах, а потім обіцяє надати підтримку в цій справі.

У центрі цієї корупції стоять звичайні городяни, які стикаються з холодом у своїх квартирах та змушені платити завищені рахунки за тепло.

Їхнє невдоволення зростає, а в міській раді Кам'янського коментарі обмежуються формальними заявами про те, що тарифи не взяті "з пальця". Тим часом влада, здається, надає підтримку цій комунальній схемі, ігноруючи інтереси звичайних жителів.

Раніше ми писали про те, що витрати на комуналку зростуть: частину українців попередили про подорожчання послуг

Крім того, Знай.ua повідомляв, що в ода і водовідведення - дорожчає: яких тарифів варто чекати українцям вже у квітні.