Нещодавні події навколо народного депутата Ганни Скороход привернули увагу громадськості не лише своєю юридичною стороною, а й фінансовою. Під прицілом опинилося її майно, доходи та бізнес-активності.

Судова драма, пов'язана з визнанням провини за надання неправдивих даних у декларації, хоч і була закрита через закінчення терміну давності, розкрила цікаві факти з життя нардепа.

Анна Скороход - скріншот

У її декларації за 2022 рік зазначено, що заробітна плата становила 466 963 грн., в середньому 38 913 грн. на місяць. Це менше, ніж попередній рік, де її заробіток становив 505 857 грн., або 42 154 грн. на місяць.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Проте Ганна є засновницею та власницею ТОВ "БК Прогрес-41" і вклала до неї раніше 11,2 млн грн.

Задеклароване майно Анни Скороход / фото: Єдиний реєстр декларацій

Задеклароване майно Анни Скороход / фото: Єдиний реєстр декларацій

Маючи у власності нерухомість у різних регіонах, від квартир у Києві до житлового простору у Вишгороді, Ганна також показала своє розмаїття життєвих активів. Навіть з обмеженою заробітною платою, у жовтні 2022 року вона придбала квартиру у Києві за 1288800 грн.

Також вона повідомила у своїй декларації про наявність кількох ювелірних прикрас, включаючи підвіс, сережки та обручки, що належать їй з 2017 року. Однак, ховаючись від цікавих очей, депутат воліла не розкривати всі деталі свого дорогоцінного майна.

Задеклароване майно Анни Скороход / фото: Єдиний реєстр декларацій

Придбання автомобілів важко залишити поза увагою. З одного боку, INFINITI QX60 вартістю 139 500 грн., а з іншого – VOLKSWAGEN MULTIVAN, переданий від компанії з кіпрським засновником. Ринкова вартість такого транспорту вражає.

Задеклароване майно Анни Скороход / фото: Єдиний реєстр декларацій

Навіть у світі цифрових активів Ганна Скороход залишила свій слід, стверджуючи, що є власником 162 біткоїнів у 2021 році, що еквівалентно приблизно 257 млн ​​грн.

Задеклароване майно Анни Скороход / фото: Єдиний реєстр декларацій

Проте, дивно, що у декларації за 2022 рік немає інформації про наявність та продаж тих самих криптовалют. Що з ними стало, залишається лише гадати.

Нагадаємо, з ялин голова виписав собі премії майже в 400% від зарплати і не посоромився це підтвердити

Раніше ми писали про те, що скоротили посади та порізали премії: чиновникам зробили "новорічний подарунок"

Крім того, Знай.ua повідомляв, Віталій Кличко виявився одним із найбагатших - статки майже 3 млрд: брат "відірвався" трохи далі