У столиці продовжуть розкрадати гроші на госпіталі для військових. Справа у тому, що після гучного скандалу пов'язаного із закупками для будівництва лікарні, уповноважені особи продовжують укладати угоди із юридичною особою, яка вже неодноразово пропонувала завищені ціни.

Про це повідомляють журналісти видання "Наші гроші".

Військовий госпіталь на Оболоні. Фото Google

Мова йде про генерального підрядника ТОВ "Абсолют-клімат", із яким Київський міський клінічний госпіталь ветеранів 10-19 січня уклав угоди на ремонт 1, 2, 3 та 12 поверхів на загальну вартість - 288 млн грн.

Зокрема, за інформацією у підрядах, ТОВ "Абсолют-клімат" хоче придбати для госпіталю легковирівнювальну стяжку Cerezit CN-178 по 33,7-34,8 грн/кг.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

В той час як "Хенкель Баутехнік (Україна)" продає її по 25,2 грн/кг, що на 28% дешевше, а "Інтербудсервіс" – по 21,5 грн/кг, що на 38% дешевше.

Будматеріали для госпіталя. Фото "Наші гроші"

Будматеріали для госпіталя. Фото "Наші гроші"

Журналісти також пишуть про те, що лінолеум для цих поверхів взяли по 2 424 грн/кв. м.

Це майже вдвічі дорожче, ніж у першій угоді на ремонт 4-поверху рік тому – тоді в кошторис було внесено лінолеум на антисептованій основі Armstrong Vinil medintone по 1 031 грн/кв. м.

Підряник також порахував плити стельові "Армстронг" для 1, 3 та 12 по 906 грн/кв. м, при цьому не уточнюючи їх розмірів і товщини.

Для ремонту 4 поверху у минулому році ці плити взяли за 426 грн/кв. м, тобто вдвічі дешевше.

Загальна переплата лише по 1, 3 та 12 поверхах і лише по цих трьох позиціях складе 13 млн грн. "Наші гроші" пишуть, що за ці гроші спокійно можна було б рік прогодувати військових, які проходять лікування.

Лікарня, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що журналісти звернули увагу українців на підозрілого підрядника, який виграє тендери без змагань та ремонтує лікарню по завищеним цінам, ще у жовтні минулого року.

Після потужної хвилі суспільного осуду, мер міста Віталій Кличко пообіцяв провести необхідні експертизи, та поясниити киянам, куди йдуть гроші, однак з того моменту суцільна тиша, а скандальний підрядник продовжує ремонтувати госпіталь.

Раніше ми писали про те, що понад 72 мільйони гривень на ремонт другого поверху: у Кличка продовжують пиляти гроші на скандальному госпіталі

Як повідомляв Знай.ua, у Кличка витратять 6,9 млн на нагляд за ремонтом скандального шпиталю: на вікнах не зупинилися

Також портал Знай.ua писав, що на амбулаторію у маленькому селі Одеської області хочуть витратити майже 32 млн: одна лікарня вже є, захотіли нову