Про це пише портал Акценти. Наводимо матеріал без коментарів та ремарок редакції.

Днями Рахункова палата України оприлюднила шокуючі дані щодо співпраці Міністерства освіти і науки із Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо удосконалення вищої освіти за 3 останні роки

Як зʼясувалося, освітні чиновники у тісній співпраці з родинними і дружніми громадським організаціями, які нині по модньому треба називати стейкхолдерами, успішно освоїли біля …2 МІЛЬЯРДІВ гривень.

Які ж пріоритетні завдання вирішували наші освітні грантожери?

На розробку «нової формули фінансування вузів» було витрачено 10 мільйонів доларів; на визначення «правильних показників при укладанні угод з керівниками державних вишів» - 20 мільйонів доларів; а нині на підготовку законодавчих змін щодо фінансової автономії вузів передбачено освоїти ще 15 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Принагідно зауважимо, що вищезгадані питання обговорюються постійно й для їхнього вирішення чисельне чиновництво Міністерств та освітніх Нацагенств та сотні академіків Академії педагогічних наук й так отримає із року в рік небідне бюджетне фінансування.

Але найсумніше в цій історії те, що за останні роки урядовці так і не профінансували повною мірою друк нових підручників для 5-6 класу, багато вузів взимку не мають коштів на опалення, скорочується фонд оплати стипендій для студентів…, а на реформування трьох документів освітні грантожери успішно освоюють майже 2 мільярди гривень!?

Одним словом маємо кмітливих і винахідливих освітніх грантожерів під час війни, для яких не освіта і освітяни, а гроші понад усе