Депутати Іван Єременко, Ольга Макаренко, Владислав Хоменко, Валентина Сосновська, Світлана Головченко, Тетяна Кудрявцева, Віта Пилипенко, Дмитро Чалий, Наталія Шишкова, Олег Пантась написали звернення, яке є у розпорядженні редакції щодо ситуації, яка склалася у Калитнянській ОТГ та шалений тиск від голови Сергія Рудницького, з яким стикаються всі незгодні з його вимогами та політикою.

Як запевняють обранці, місцевий голова, який відчув себе князем, оголошує війну кожному, хто вносить чи рекомендує внести зміни в його рішення.

З перших днів роботи головою громади його попередник Юрій Плакся мав шалений тиск від Сергія Рудницького і його прибічників, що призвело до складання повноважень як голови, так і заступників, секретаря та керуючої справами.

«Воював «царьок» і з директором КНП «ЦПМСД» Калитянської селищної ради Тетяною Кудрявцевою, яка будучи депутатом організувала більше 15 тон гуманітарної допомоги, виданої населенню під час окупації. Нині вона разом зі своєю командою працює директором КНП «ЦПМСД» Калинівської селищної ради – успішно керує медициною двох громад. Під тиском і наклепами Рудницького та його посіпак, пішла з посади і начальник відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Тетяна Куць (наразі вона очолює гімназію Великодимерської громади)», – пишуть у своєму зверненні депутати.

Почав війну він навіть з тими, хто підгримував його у період окупації, коли він приступив до роботи: з депутатами, працівниками виконавчого комітету, директорами шкіл, навіть з керівництвом АК «КАЛИТА», які роблять великий внесок в допомогу військовим, допомагають дітям з дитячого будинку «Надія», надають посильну допомогу навчальним закладам.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

«Ще під час окупації громади Рудницький розпочав війну з членом виконкому, архітекторкою Іриною Мусаєвою. Звільнивши її, він взяв на посаду архітектора таку собі Альону Виноградову, яка жодного дня не працювала архітектором та зовсім не відповідає встановленим вимогам. Мабуть, саме тому і не зроблений дах за 10 млн.грн. у Семиполківському ліцеї. Окрім того, за дах котельні в Семиполках порушено кримінальну справу щодо начальника відділу освіти Тетяни Овчинник. В кінці року керівниця освіти ОТГ пішла у відпустку на більш ніж місяць. І це у той час, коли не харчуються діти в школах, немає пального на шкільні автобуси, не отримують заробітну плату вчителі», – йдеться у зверненні депутатів.

Рудницький, який в першу чергу є секретарем Калитянської селищної ради, не виконує покладені на нього обов’язки. Він не відвідує та не координує роботу депутатських постійних комісій, не веде протоколи засідань ради, вчасно не оприлюднює проекти порядків денних та проекти рішень. Не виконуються рішення ради, які є обов’язковими до виконання, зокрема не виплачуються винагороди державним реєстраторам за рахунок справляння адміністративного збору, що стало приводом звернення працівників до суду за захистом своїх прав, адже адміністративний збір є одним з джерел надходжень місцевого бюджету, а в професії реєстраторів існує кадровий голод. Натомість «ручним» працівникам виконкому знаходить кошти і на квартальні, і на святкові винагороди по 80 тис. грн.

На зустрічі з депутатами в кінці 2023 року Рудницький наголосив, що виплати премій і надбавок в умовах війни у виконкомі не буде, всі вільні кошти будуть направлені на програми підтримки людей, які найбільше постраждали у період окупації, на відновлення інфраструктури і підтримку добровольчих формувань в Калитянській ОТГ. А потім він подумав і вирішив інакше – дати премії своїм прибічникам у селищній раді...

«За цей час подавались проекти на державні програми співфінансування капітального ремонту Мокрецького ліцею, заміни вікон в Калитянському ліцеї, державна програма «Офіцер громади», було виділено коштів для встановлення системи оповіщення в громаді, проте по жодному напрямку результату немає. Крім того, за освітню субвенцію закуплено плитоноски на 500 тисяч грн., які не відповідають замовленню. І це при тому, що власним розпорядженням він збільшив апарат працівників виконавчого комітету», – наголошують депутати у своєму зверненні.

Наразі, 11 депутатів не підтримують Рудницького, на противагу 5 депутатам – його прибічникам (серед яких вірний поплічник Олександр Малешко, який будучи директором довів КП «Калитянський» до банкрутства). У виконавчому комітеті за півроку змінився вже сьомий начальник цивільного захисту, а в будинку культури, який заборонено експлуатувати відповідно до акту ДСНС, робиться ремонт.

Місцева громада зауважує у своєму зверненні, що Рудницький не прооводить виїздні прийоми громадян по селах. Натомість, їздить по населенним пунктам, переконуючи громадян, що у всіх бідах винні депутати, оскільки вони не відвідують сесії. Звертались депутати за допомогою і в Броварську РВА, і в поліцію, і в прокуратуру, і до голови КОВА, щоб зупинити безлад у громаді. Депутати переконані, що Рудницький не може та не вміє очолювати громаду.

«На сьогодні в.о. голови секретар Сергій Рудницький і надалі поглиблює кризу в громаді. Тримає всю громаду в заручниках, звинувачуючи депутатів. Як пише Віра Захаренко «Було б смішно, якби не було так сумно». Але жителі Калитянської громади твердо вірять в те, що зміни на краще в громаду прийдуть», – висловлюють сподівання депутати у своєму зверненні.