Полковник з Сил логістики ЗСУ Олександр Козловського розікрав більше 170 млн гривень з грошей виділених ан харчування військових. Усі кошти він переводив на ФОПи родичей та знімав у банкоматах.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Слідчі з'ясували, що на початку 2022 року Козловський та його підлеглий начальник відділу забезпечення разом з іншими "невстановленими під час розслідування військовослужбовцями" організували злочинну групу.

ЗСУ. Фото Генштаб

У розслідуванні зазначається про те, що до неї входили ФОП Гладюк І.І. і ФОП Гладюк Л.Б., які оформлені на батьків дружини Козловського та фірми-монополісти на харчових підрядах Міноборони.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Службові особи фігурантів справи отримували гроші за нібито виконані послуги, але частина харчів так і не поставлялася військовим.

Тобто усі угоди на паперах були виконані, а хлопці так і не побачили їжі.

ЗСУ. Фото Генштаб

З 16 березня 2022 року по 13 червня 2023 року фігуранти отримували гроші від Міноборони і перераховували фірмі дружини Козловського "Еко трейд Україна" (113 млн грн), тестю (56 млн грн) і тещі Козловського (2 млн грн).

Слідчі встановили, що загалом, на рахунки родичів Козловського було перераховано більше 172 млн грн.

У 2023 році він придбав Toyota Corolla Cross Hibrid за 1,41 млн грн, яку зареєстрував на студентку Військового інституту КНУ ім.Шевченка.

Також у минулому році Козловський придбав придбав квартиру у Києві за 5,85 млн грн в якій і живе зараз. Звичайно ж неруховмість чиновник оформив на якусі підставну особу - Червінського В.В, який служить на продовольчому складі Сил логістики у Вінницькій області і з з 1999 по 2023 роки заробив лише 1,95 млн грн.

Корупціонер крав їжу у ЗСУ. Фото СБУ

Також за 2023 рік полковник придбав собі 47 земельних ділянок на території Київської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Житомирської, Полтавської областей, права власності на які звичайно ж, зареєстрував на тещу і тестя.

Раніше портал Знай повідомляв, ГБР спіймало на хабарі в $500 тис бізнесмена, який "одягав" ЗСУ з націнками: що відомо.

Також наш портал інформував, у Кличка витратять 5 мільйонів гривень на ремонт нежитлового приміщення: ціни майже на 35% вищі за ринкові.

Крім того, ми писали, під Одесою чиновники заробляють на могилах українських захисників: по 70 тисяч із пам'ятника.