За даними видання «Політека», бізнесвумен та волонтерка Дана Ярова стане заступницею міністра оборони з питань тилового забезпечення. Це навряд чи сприятиме ліквідації корупції в МО, бо призначення Ярової означатиме, що свій вплив на збільшить одіозний Сергій Пашинський, з котрим Ярова тісно пов’язана.

«У серпні видання The New York Times опублікувало розслідування, згідно з яким компанії, пов’язані з колишнім народним депутатом України Сергієм Пашинським, якого підозрювали в корупції, стали найбільшим приватним постачальником зброї для ЗСУ», – йдеться у статті.

У відповідь на публікацію в американській пресі Пашинський заявив, що він лише очолює Українську асоціацію торгівлі зброєю і працює на зміцнення обороноздатності України. Проте Пашинський заробляє на МО вже дуже давно і не лише на постачанні зброї: він також контролює компанії, які постачають армію й продуктами харчування.

А допомагає йому в цьому Дана Ярова, наголошують автори статті.

Коли у червні цього року МО провело у системі «ПроЗорро» 22 аукціони публічні аукціони для забезпечення харчуванням ЗСУ, лише одна компанія перемогла у 8 тендерах на загальну суму 7,21 млрд грн. з 24-х. Нею виявилася маловідома компанія ТОВ «АТОМСЕРВІС». При цьому МО і Антикорупційній раді, до складу якої входить Дана Ярова, було достеменно відомо, що ця фірма є неблагонадійною.

Популярні новини зараз

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

За даними українських ЗМІ, «УКРАТОМСЕРВІС» безпосередньо підконтрольна братам Дмитру та Леоніду Крючковим. А ті в свою чергу тісно співпрацюють з Пашинським, який через свої зв’язки у МО допомагає їм перемагати у конкурсах.

Дана Ярова, будучи членом Антикорради, дозволяє собі коригувати нормативно-правову базу міністерства, стверджують автори публікації. Крім того, Ярова фактично одноосібно розпоряджається інформаційною політикою Ради, котра є колегіальним органом. Принаймні, вона є рекордсменом з кількості публічних заяв. Ці заяви виставляють діяльність Антикорради винятково у позитивному світлі.

Тим часом сама Ярова володіє компанією з пошиття та продажу одягу, тому після її призначення «є ризик отримати на державній посаді людину, яка керує найбільшим в історії України закупівельним фондом і одночасно має власний бізнес», – зазначають у виданні. І додають, що Ярова на посаді замміністра МО означатиме значну системну помилку, допущену у відомстві.