Про це йдеться у розслідуванні порталу Антикор.

Видання «Антикор» оприлюднило заяву активіста Макса Юр’єва, за інформацією якого помічник народного депутата 8-го скликання Роман Реведжук займається антиукраїнською діяльністю. Реведжук неодноразово критикував діюче політичне та військове керівництво України, а його антисемітські висловлювання спровокували скандал в єврейській общині.

Маючи десятки тисяч підписників на платформі Фейсбук та більше 5 тисяч на YouTube, Реведжук активно та неодноразово поширював серед цієї аудиторії недостовірні цифри про втрати ЗСУ. Зокрема, названа ним 17 липня цифра у 310 тисяч загиблих абсолютно повторює російський фейк, спростований Центром протидії дезінформації при РНБО.

Його дівчина, Ліза Будицька, після початку їхнього роману, перетворилась із маловідомої співачки на політичну блогерку та активного критика дій влади. Та почала вона свою «блогерську кар’єру» із секс-скандалу, звинувативши власного продюсера Тимофія Нагорного у педофілії.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Його дівчина, Ліза Будицька, після початку їхнього роману, перетворилась із маловідомої співачки на політичну блогерку та активного критика дій влади. Активіст Макс Юр’єв звернув увагу на одинаковий інтер’єр квартири на відео Реведжука та Будицької.

Зараз пара живе в Європі. Роман несподівано переїхав з України у 2020 році, після того як опублікував відео, в якому стверджував, що ексголова СБУ Валентин Наливайчкенко був агентом ФСБ, як і Арсен Аваков. А Володимир Зеленський нібито планував призначити його головою СБУ.

ЗМІ вже охрестили Реведжука «косівським Шарієм».

А Макс Юр’єв припускає, що Реведжук з Будицькою намагаються створити аналог проросійської пари Анатолія та Ольги Шарій в патріотичній обгортці.

Тож автори матеріалу порталу Антикор зауважують, що парою Реведжука та Будицької пора зацікавитися українським спецслужбам.