Про це пише портал Антикор.

Можливо, вони навіть ніколи не чули один про одного. «Що ж між ними спільного?», - запитає вдумливий читач. Вони обидва успішні люди? Безперечно. Ірландець очолював найбільшу в Дубаї фірму, яка офіційно продавала всім охочим друге громадянство в країнах Карибського регіону за готівку та крипту, а також допомагала розміщувати гроші в банках Дубая. Список послуг кіпріота був набагато ширшим. Офіційно маститий адвокат, він був чарівником офшорів та трастів, і навіть отримав звання почесного консула Беліза на Кіпрі, продавши найбільше офшорів у цій маленькій американській країні.

"На цьому подібність закінчується?", - Запитає наш вдумливий читач. Ні. Обидва вони, і ірландець, і кіпріот, були дуже заможні люди. Набагато заможніші, ніж більшість людей їхніх професій. Так, офіс продавця карибських паспортів, що вражає розкішшю, займав цілий поверх в одному з найдорожчих офісних хмарочосів Дубая в районі Business Bay, а сам власник бізнесу, що пристрасно захоплюється автоперегонами, зібрав колекцію Ferrari і Lamborghini, якій би не посоромився арабський шейх. Опрацьований мармуром всіх кольорів та відтінків офіс кіпріота «скромно» займав цілий квартал у самому серці кіпрської столиці, оскільки за 30 років роботи наш заповзятливий адвокат скупив усі (!) навколишні будівлі в районі.

"Що ж не так?" - здивується наш вдумливий читач. Що ж насправді поєднує цих людей? І тому що ми поважаємо наших читачів, ми не будемо далі ходити навколо та навколо і дамо пряму відповідь.

Справжнє заняття цих людей - фіксери, від англ дієслова to fix, що на жаргоні означає буквально "вирішити питання" або "вирішувати проблему". «Рішали» одним словом. Ви чиновник хабарник, російський депутат, олігарх під міжнародними санкціями чи на крайній випадок «просто» мафіозі? У вас є брудні гроші та активи незрозумілого походження? Багато грошей та активів? Дуже багато? Тоді вам сюди. Тут ваші гроші відмиють через мережу анонімних рахунків та офшорів, а куплені на ці гроші активи надійно сховають за мережею фондів та трастів. Вам не подобається червоний колір вашого паспорта та реакція на нього оточуючих? То не біда, фіксери вирішать і цю проблему, вони продадуть вам інший паспорт, або навіть два, поміняють ім’я в новій країні, а потім ще раз, так що ніщо не нагадуватиме вам про ваше минуле. Ви військовий злочинець чи олігарх під американськими санкціями? Двері фіксерів, як і раніше, відкриті для вас, але діє подвійний тариф, це плата за ризик.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Який жах у них там за кордоном, скаже наш вдумливий український читач. Але в нас то в Україні на другому році кровопролитної війни російським олігархам точно нікуди подітися і нічого крім націоналізації майна на них не чекає? Не зовсім, відповімо ми. Вам просто потрібно знати правильних людей. Фіксери є і в Україні, вони вирішать будь-яку вашу проблему, сховають будь-яке майно росіян від конфіскації, якщо ви готові добре заплатити. Війна? Санкції? Гинуть наші діти? Ні не чули….

Знайомтесь: громадянин України Данило Привалов, відомий у певних колах як Данік Кернес, на прізвище свого батька, авторитетного мера Харкова, який помер від наслідків замаху та ускладнень ковіда у 2020 році. Великий друг Росії та любитель їздити до Москви до своїх численних друзів. Людина, яка не соромилася фотографуватися всією своєю родиною на Червоній площі в 2021 році, всього за кілька місяців до початку великої війни.

Фіксер Данік Кернес/Привалов – чарівник українських інвестиційних фондів та анонімних компаній – прокладок. Дуже талановита людина. Допоможе вам сховати будь-який український актив, анонімно передавши його до свого інвестиційного фонду. Ви російський олігарх під санкціями? На крайній випадок московський бізнесмен, який підтримує своїми податками державу - агресора? У вас є майно та бізнес проекти в Україні? Тоді вам терміново треба до «Даніка» до його київської «пральні».

Справді, справи власника інвестиційного фонду «ЗІОН» Даніка Кернеса/Привалова на другому році кровопролитної війни йдуть напрочуд добре. Навіть чудово. За деякими даними, активи фонду та пов’язаних з ним компаній-прокладок за роки війни зростають як на дріжджах. І чим більше російських олігархів підпадає під українські та американські санкції, тим більше клієнтів з’являється у Даніка та зростають активи його українського фонду. Ось така дивовижна арифметика на крові.

Вам потрібні приклади? Будь ласка. Скандальний російсько-український олігарх Павло Фукс, який перебуває під українськими санкціями, фігурант безлічі кримінальних справ в Україні та за кордоном, що потенційно підпадає під дію американського закону RICO - серії законодавчих актів США, спрямованих на боротьбу з міжнародною організованою злочинністю.

Заснована Данилом Приваловим компанія "Інтербуд Груп" продовжує зводити проект Фукса ЖК OASIS на Рибальському острові у Києві. Зараз структура власності компанії захована за ланцюжком анонімних фондів та офшорів, тож майну Фукса нічого не загрожує, завдяки роботі талановитого фіксера Даніка Привалова та його кишенькових фондів. Мало того. Будівництво комплексу йде впритул до військової частини, а з хмарочосів буде чудовий огляд території, де знаходиться штаб-квартира Головного управління розвідки Міноборони України. З урахуванням того, що Фукс багато років прожив у Росії, має громадянство РФ, а в червні 2021 року потрапив до списку санкцій РНБО України, ситуація справді безпрецедентна.

Найдивовижніше, що сам Фукс не приховує, що Данік Привалов працює на нього, будучи номінальним власником будівельних проектів Фукса в Україні. Про це сам Фукс відверто розповідав в інтерв’ю Радіо НВ у програмі «Запитання тут ставимо ми». "Це моя фірма, моя, в яку я Кернеса сина, Даніка, взяв, він займався, працював, я його туди залучив, щоб він працював там".

На запитання, чи означає це, що Фукс таки був бізнес-партнером сім’ї мера Харкова, той відповів негативно.

«Син, це син, ну як вам пояснити? Син живе у Києві, я приїхав до Києва жити, мені треба було на когось цей актив переоформити, щоб хтось ним займався: працював, документацію вів, так. Даник каже: я буду, Павле Яковичу, працюватиму. Я говорю все, оформимо».

Як кажуть, коментувати таке – тільки псувати.

Інший «старий друг» сім’ї Кернеса/Привалова - скандальний олігарх Ігор Коломойський, який перебуває під американськими санкціями. Саме до Коломойського до Ізраїлю Фукс та Кернес регулярно літали останніми роками, що неодноразово фіксували Ізраїльські та міжнародні ЗМІ. Коломойський, який втратив більшу частину свого статку і позбавлений українського громадянства, а також його бізнес-партнери, за деякими даними, могли зберегти частину свого бізнесу в Україні, анонімно оформивши його на інвестиційні фонди та компанії, пов’язані з родиною Привалова/Кернеса.

Який висновок можна зробити з усіх цих фактів, запитає наш вдумливий читач?

Ми вважаємо, що справедлива законна відплата наздожене кожного, хто будує свій бізнес на крові, під час війни допомагаючи ховати майно олігархам країни агресора, що підпали під санкції.

І це вже відбувається. Усі згадані на початку нашої статті іноземні фіксери вже перебувають під блокуючими санкціями США, а також Великобританії та інших країн. Їхній бізнес зруйнований, рахунки заблоковані, майно заарештовано, компанії перебувають у процесі ліквідації. Сподіваємося, що їхня бурхлива діяльність з порятунку російських олігархів, їх грошей та активів призупинена надовго, якщо не назавжди, але це далеко не кінець нашої історії.

Розслідування в Україні поки триває, незабаром будуть названі нові сенсаційні імена та подробиці. Слідкуйте за нашими публікаціями.