Про це пише портал Лента.UA. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок.

Петиція на сайті президента України, в якій вимагають накласти санкції на низку компаній, що працюють у сфері азартних ігор, які або пов'язані безпосередньо з державою-агресором, або працюють в її інтересах, набрала понад 25 тисяч голосів.

Згідно з даними на сайті електронних петицій, вимога "Накласти санкції на компанії, пов'язані з державою-агресором і що підтримують російський бізнес в Україні", була опублікована 22 листопада 2022 року: необхідну кількість підписів петиція набрала за 1,5 місяці. Тепер президент України Володимир Зеленський, згідно з процедурою, має не більше трьох місяців, щоб розглянути дану петицію і оприлюднити свою відповідь на неї.

Автор петиції зазначає, що легалізований в Україні 2 роки тому ринок азартних ігор сьогодні заповнений або українськими компаніями, пов'язаними з РФ, або безпосередньо російськими компаніями. Серед них уже скандальний російський букмекер 1xBet, який намагається через Окружний адміністративний суд Києва повернути собі ліцензії на роботу в Україні, а також низку інших фірм, які журналістами визначено як ”дочки” 1xBet, які працюють в Україні.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Це сайти ”PointLoto”, Fansport та BetWinner, які, маючи ліцензії на роботу в Україні, пов'язані тим чи іншим чином з російським букмекером 1xBet, а також букмекер “Фонбет”, що нелегально працює в Україні та пов'язаний з Олександром Удодовим, зятем прем'єр-міністра РФ Михайла Мішустіна.

Разом з ними підписанти петиції вимагають від Володимира Зеленського як від голови Ради національної безпеки та оборони накласти санкції і на український IT-холдинг TECHIIA та його співзасновника Олега Крота, яким ставлять під оплату підтримку 1xBet та допомогу російському букмекеру у виході на український ринок.

Як раніше з'ясовували ЗМІ, 60 млн доларів, які Олег Крот нібито передав на допомогу українській армії, проте не зміг пояснити походження цих грошей і куди саме вони були спрямовані, могли бути платою 1xBet за отримання ліцензій в Україні. Сам Олег Крот в інтерв'ю bihus.info не приховував своєї підтримки російським букмекерам: ”Це така ж компанія, як і багато інших, які заробляють гроші. Якщо компанія не платить у Росії податки, а платитиме їх в Україні, причому великі — у чому проблема?”.

Також ЗМІ доводили прямий родинний зв’язокхолдингу TECHIIA з російським букмекером 1xBet: головний юрист TECHIIA Роман Родінвиявився рідним братом Олександра Родіна, директора ТОВ «Твоя бетінгова компанія», що представляє 1xBet в Україні.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей передала РНБО перелік осіб, причетних до роботи 1xBet, для внесення їх у санкційні списки.