Напередодні повномасштабного вторгнення Росії Ігор Абрамович і Сергій Вязьмікін з Монако, які тікали з України, кришують побори з українських виробників підакцизних товарів — спирту, горілки та тютюну. Про це повідомив Antikor.ua.

Абрамович – народний депутат від забороненої проросійської партії ОПЗЖ. Вязьмікін – колишній в.о. начальника департаменту захисту економіки Нацполіції, уродженець нині окупованої Нової Каховки. Нещодавно журналісти УП зняли їх обох під час пробіжки в Ніцці , на блакитному узбережжі Франції.

Абрамович та Вязьмікін, фото: скріншот

За даними видання, схему організували Абрамович та колишній заступник начальника НПУ за міністра МВС Авакова Ігор Купранец. Вязьмікін – його довірена особа. Перед початком війни вони «пообіцяли людям із ВП кругленький дохід у доларах». До схеми залучили в.о. голови ДФС України Тетяну Кирієнко. Привід для поборів оформляє начальник департаменту контролю за підакцизними товарами ДФС Олександр Ярмоленко, виписуючи виробникам порушення на папері. Ті, хто не погодився платити, прикривають виробництво», — пише Antikor.ua .

Після втечі Абрамовича та Вязьмікіна на південь Франції схема продовжила існувати. За їх відсутності побори з виробників спирту, горілки та тютюну збирають колишні співробітники НПУ Руслан Марчук та Євген Коваль. Контроль з боку ДФС здійснює в.о. заступник голови служби Євген Сокур.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

«Схетатозники, що вибухнули, обирають ще й американських інвесторів, які випускають тютюнову продукцію в селі Гоща, Рівненської області. Мабуть, так вони дякують нашим партнерам зі США за те, що вони допомагають деокупувати їхні рідні міста, постачаючи сучасне озброєння. Судячи з апетиту банди, якщо не припинити побори, Україна втратить контроль над підакцизними товарами. А прибутки від продажу алкоголю та тютюну перекочують до кишень монаківських біженців», — йдеться у матеріалі.