Про це повідомив «Апостроф».

Наразі Гошовський працює у Болехівському лісгоспі, де відповідає за організацію незаконних вирубок, пишуть журналісти. Однак його і раніше підозрювали у торгівлі краденим лісом.

«Незаконна обробка лісодеревини відбувалася на пилорамі поблизу села Тисів, що неофіційно належала Гошовському. Брикети та дрова люди Гошовського перевозили в Закарпатську область, а в подальшому – за кордон», - йдеться у статті.

Гошовського також називають частиною угрупування, яке виготовляло контрафактні цигарки з підробленими акцизними марками. Гошовський особисто відповідав за фасування та перевезення незаконно виготовленої тютюнової продукції: тютюнові вироби ховали серед брикетів у спеціально обладнаних автівках, що дозволяло контрабандним шляхом доставляти підроблені цигарки на європейський ринок.

За словами журналістів, раніше призначити нового директора КНПП намагалися через конкурси, організовані Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

«З 2019 року комісія Міндовкілля проводила конкурси безрезультатно. До того ж кандидатів, яких висував колектив парку, або відсторонювали, або просто не допускали до участі», - зазначає ЗМІ.

Нині, у період воєнного стану, міністерство може призначити директора парку в обхід конкурсу, додає видання. До Гошовського директором парку могли зробити Сергія Кузька, який під час конкурсів попередніх років неодноразово отримував відмову через брак необхідного стажу.

За даними ЗМІ, за постійними спробами змінити керівництво парку стоять представники групи «Приват». Вони запланували відчуження близько 200 га земель парку під потреби курорту «Буковель».

«Новий директор допоможе розширити курорт «Буковель» за рахунок заповідних територій», - підкреслив політичний експерт Олексій Голобуцький.