Під час війни дещо забулися корупційні оборудки та різноманітні зашквари керівництва Національної академії аграрних наук. Нагадаємо, що лише президента НААН Ярослава Гадзала кілька разів відстороняли від посади за скоєння корупційних злочинів. Проте владні зв‘язки та хабарі для суддів зробили свою справу. І в результаті президент Національної аграрної академії, яка фінансується із державного бюджету, й надалі заробляє на «чесній оренді державної землі для правильних людей» під егідою науково-дослідної та виробничої діяльності.

Але остання афера керівництва Академії аграрних, чи як її справедливо називають, корупційних наук безпрецедентна за своїм цинізмом і брехнею.

Отож, державна академія, яка вже давно забула, що таке наукові дослідження, створює Київський аграрний університет Національної академії аграрних наук. Творцем цього фейкового університету став віце-президент НААН, колишній депутат від партії Януковича, багаторічний чиновник і автор численних зашкварів Олександр Андрійович Никитюк. Остання афера партійця-регіонала - це опублікована в ЗМІ інформація про суцільний плагіат в його докторській дисертації, де слово в слово переписані наукові роботи інших авторів і навіть стаття…депутата Державної Думи Росії Сергія Миронова. А останній зашквар - скандальне звільнення з посади проректора Національного медичного університету ім. О. Богомольця. Так от діяч з таким послужним списком став ідеологом створення «нового і першого в Україні інноваційного закладу вищої освіти аграрного профілю», про що претензійно сповіщає сайт вишу. Між іншим на сайті цього «фейкового університету» ВІДСУТНЯ інформація про викладацький склад, освітні програми, наукові доробки… Є лише згадка про в.о. Ректора О.В. Линовицьку, яку звільнили зі скандалом разом із вищезгаданим Никитюком з посад проректорів Національної медичної академії. Тож «творці інноваційної медичної освіти» тепер вирішили розбудовувати «інноваційну аграрну науку»?!Рекламна інформація для лохів на сайті нового аграрного університету наскільки брехлива, що в єдиній новині про діяльність цього вузу є навіть стаття про участь професора Никитюка у поважній конференції в Брюсселі, яка відбулася …21-24 липня 2022 року. Одним словом, «суцільне потьомкінське село» під назвою Аграрного Університету.

Але найсумніше в цій історії не лише чергова афера корупціонерів із Аграрної академії, а й рішення посадовців Міністерства освіти видати ліцензію на право здійснювати освітню діяльність Академії, яка НІКОЛИ нею не займалася.

Лише уявіть недолугість і цинізм цього рішення чиновників:

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

дозволити діяльність ЩЕ ОДНОГО аграрного університету, коли в Києві вже більш як 120 років функціонує відомий і авторитетний Національний університет біоресурсів та природокористування (колишній аграрний університет) та більш як 10 відомих аграрних вузів в обласних центрів. Цікаво було б почути від правоохоронців - скільки ж коштувало таке абсурдне рішення для посадовців МОН.

Отож, доки країна воюює, то корупціонери та чиновники продовжують будувати чергові схеми, щоб ошукати наших громадян. Невже знову афера очільників Академії корупційних (аграрних) наук залишиться непокараною?