Про це повідомляється у розслідуванні журналістського проекту «Тіні», пишуть Українські Новини.

«В лютому 2014 року силовики реалізовували дві спецоперації: «Бумеранг» та «Хвиля», до яких були залучені представники Внутрішніх Військ, міліції, «Беркуту» та снайперів. Серед людей, які відповідали за реалізацію спецоперацій, був і Василь Бурба, який на той час обіймав посаду начальника 2-го управління К у СБУ», - йдеться у розслідуванні.

Як зазначається у розслідуванні, його зоною відповідальності було блокування доріг на в'їздах до Києва. Він мав створити зелений коридор військового транспорту.

«Також Бурба забезпечував цілодобову роботу на Майдані Служби з надзвичайних ситуацій, зокрема, радіохімічний та біологічний захист», - повідомляють журналісти.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Документи про причетність Василя Бурби до розгону Майдану вперше оприлюднив у 2014 році екс-нардеп від Батьківщини Геннадій Москаль. Він повідомив журналістам, що всю інформацію надіслав до Генпрокуратури, проте звідти жодних звітів про розслідування не надходило.

«У жовтні 2016 року з’явився указ президента Петра Порошенка про призначення Василя Бурби на посаду начальника ГУР Міноборони. Тоді ще народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв написав звернення до президента Порошенка та міністра оборони Степана Полторака з вимогою публічно пояснити це призначення», - йдеться у розслідуванні.

У зверненні Соболєв ще раз звернув увагу на інформацію про причетність Бурби до плану зачистки Євромайдану. Проте реакції на звернення не було, а Василь Бурба залишився на своїй посаді.

Як повідомлялося, 15 грудня 2021 року Колишнього керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василя Бурбу звільнено зі Збройних сил України.