Про це пише портал Вибір.Медіа.

Однак його амбітний план провалився - кандидатуру відхилили після проведення конкурсу. Адже у себе на вотчині посадовець «засвітився» у гучних скандалах з розкрадання коштовних держземель.

Дмитро Свердлін Фото з відкритих джерел

Нещодавно у ЗМІ повідомили про низку сумнівних операцій з земельними ділянками на Дніпропетровщині, що відбуваються на рівні місцевого управління Держгеокадастру, який очолює Дмитро Свердлін.

Ці історії спричинили значний суспільний резонанс, оскільки йдеться про передачу в приватні руки понад 1000 га ландшафтного заказника «Приорільский» разом із лісом, руслом ріки та гідротехнічними спорудами. А також про фактичне знищення історичної пам‘ятки - старовинного козацького кладовища поблизу фортеці Кодак.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Попри те, що на землі «Приорільського» прокуратурою було накладено арешт, а суд вирішив повернути ділянки громаді, очільник Держгеокадастру Дніпропетровської області Дмитро Свердлін двічі намагався оскаржити рішення Феміди. Місцеві громадські активісти припускають, що таке бажання вивести землі з-під арешту пояснюється особистою зацікавленістю Свердліна.

Та, ймовірно, на землях Дніпропетровщини пану Свердліну вже стало тісно. Як стало відомо журналістам, цього року «зашкварний» чиновник намагався очолити Головне управління Держгеокадастру м. Києва.

Конкурс на заміщення цієї вакантної посади категорії «Б» був оголошений 18 червня 2021 року, а тестування кандидатів призначили на 7 липня. Згодом на державному Порталі вакансій було оприлюднено результати: переможцем був визнаний Дмитро Свердлін.

Однак на посаду в столиці одіозного дніпровського кадастрів ця так і не призначили. Можливо, саме через його причетність до сумнівних земельних схем та довгий корупційний шлейф?

Зауважимо, нещодавно до рук громадських активістів потрапив документ-відповідь від Державної екологічної інспекції Дніпропетровської області. У документі йдеться про масову та незаконну зміну очолюваного Свердліним управління Держгеокадастру Дніпропетровської цільового призначення земельних ділянок.

Сподіваємось, сумнівна активність дніпровського посадовця приверне пильну увагу компетентних правоохоронних органів. А кейс із відхилення кандидатури Свердліна на посаду голови столичного Держгеокадастру стане показовим. Адже чиновникам із сумнівною репутацією - не місце у лавах держслужбовців.