Про це стало відомо з Реєстру судових рішень та системи Youcontrol, пише Комсомольська правда.

З 1 вересня 2020 року Миколаївським територіальним управлінням Державного бюро розслідувань (ДБР) здійснюється досудове розслідування № 62020150000000876 від 01.09.2020 за фактами вчинення протиправних дій працівниками прокурорами Одеської облпрокуратури Романом Тіліком і Олександром Чечітко за фактами незаконного притягнення одеського бізнесмена Руслана Тарпана до кримінальної відповідальності у справі Глибоководного випуску.

З 28 грудня цього ж року розпочато ще одне кримінальне провадження № 5202000000000774 від 28.12.2020 в якому головне слідче управління ДБР займається розслідуванням фактів фальсифікації доказової бази, які використовувалися Романом Тіліком і Олександром Чечітко в ході розслідування цієї ж кримінальної справи. В обох випадках бізнесмен визнаний потерпілим.

Як відомо, з 20 листопада 2019 року по 10 листопада 2021 року досудове розслідування відносно Руслана Тарпана проводилося детективами НАБУ, а процесуальне керівництво – прокурорами САП. Однак, 11 листопада цього року прокурор САП відправив кримінальне провадження в Головне управління Нацполіції Одеської області, і в цей же день заступник прокурора Одеської області вручив досудове розслідування групі прокурорів, у складі якої все ті ж Роман Тілік (керівник) і Олександр Чечітко. Тобто, у фігурантів двох кримінальних справ з'явилася можливість "зачистити" факти, що свідчать про фальсифікацію доказової бази проти Руслана Тарпана.

Зазначимо, закриту в 2012 році кримінальну справу про багатомільйонні розкрадання при будівництві глибоководного випуску стічних вод від станції біологічної очистки «Північна» за відсутністю складу злочину було відновлено в 2014 році за «нововиявленими обставинами» і отримало інтенсивний виток розслідування при все тих же романі Тіліку і Олександрі Чечітко. Однак, як зазначали ЗМІ, причина була не в цьому. Йшлося про боротьбу за активи і гроші Руслана Тарпана, яку вели відомі в Україні бізнесмени. В якості інструменту виступала прокуратура Одеської області під керівництвом Олега Жученка, який, до речі, нині перебуває в якості підозрюваного в кримінальній справі «Труханів – Галантерник». За твердженням ЗМІ, Роман Тілік та Олександр Чечітко в цій боротьбі були основними дійовими особами.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще