Про це повідомив політичний експерт та блогер Володимир Цибулько, пише УНІАН.

“Стала відома справжня причина - чому Офіс президента домагався звільнення Дмитра Разумкова з поста спікера Верховної Ради. Вона полягає в тому, що він за хабар у кілька мільйонів доларів віддав земельну ділянку в центрі столиці біля Верховної Ради на вул.Шовковичній під забудову фірмі Вавриша-Богдана. Причому, Банкова не хотіла надавати справі розголосу і готова була розпрощатися з Разумковим тихо та досить мирно. Але спікер вирішив перетворити ситуацію в політичне переслідування заради отримання додаткових балів для подальшої опозиційної діяльності. Хоча по суті - це елементарна корупція з його боку. Що цікаво - підтверджена документально і журналістами розслідувачами. Є така фірма - ТОВ "Комфорт Буд Інвест". Належить вона через ланцюжок підставних осіб забудовнику Андрію Вавришу та екс-голові ОП Андрію Богдану. І фірма ця вельми скандальна”, - написав він.

Цибулько нагадав, що раніше журналісти "Наших грошей" вже висвітлювали скандали з участю даної фірми і приводили детальну розкладку про те, хто є її справжніми власниками.

“Новий скандал розгорівся після того, як у 2020 році з подачі Дмитра Разумкова з цією фірмою уклав договір Державний будівельний комбінат Управління справами апарату Верховної Ради. Документ стосується пайової участі сторін в забудові земельної ділянки по вул. Шовковичній, 12-6. Саме за укладення цього договору спікер і отримав величезний хабар від Вавриша з Богданом. Адже перемога "Комфорт Буд Інвеста" у конкурсі була просто підлаштована за дорученням Разумкова. Цей факт відомий і вже оскаржується в судах. Тому, звичайно, Дмитру Олександровичу дуже зручно розповідати, що його переслідують та ображають. Але правда, як це завжди і буває, на світло все одно вилізе і у корупціонера ніяк не вийде скорчити з себе "жертву режиму", - резюмував політичний експерт.