Про це пише портал FBC.ua. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Для посилення своєї популярності в Харкові колишній мер міста намагається максимально використовувати пам'ять про Геннадія Кернеса, хоча в останні роки відносини між ними були остаточно зіпсовані. Про це йдеться в журналістському розслідування, автори якого проаналізували діяльність Михайла Добкіна на посаді мера Харкова в 2006-2010 роках, повідомляє Politeka.

На думку журналістів, дружнє спілкування між ними було припинено після цілого ряду неоднозначних вчинків Добкіна, які не міг прийняти Кернес. Зокрема, він назвав зрадою спробу Добкіна балотуватися в мери Харкова кілька років тому, нібито для посилення кандидатури Кернеса:

"Я не сприймаю це як дружній жест, який нібито спрямований на передбачення політичних ризиків. Це не допомога, а спроба використовувати чужий політичний капітал, щоб посилитися самому, а не посилити мене під час виборчої кампанії. І виглядає дуже неблагородно. В останні роки ми навіть не вітаємо один одного з днем народження. І не засмучуємо один одного дружбою", - заявляв тоді Кернес.

Журналісти нагадують, що Кернес і раніше висловлював своє розчарування політичним талантом Добкіна, вважаючи його явним політичним невдахою:

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Він вже один раз спробував себе кандидатом у президенти. Досить ... справа вся в тому, що обличчя у нього ненудне, але грошей все одно ніхто не дає», — говорив Кернес в одному зі своїх інтерв'ю.

Одним з переломних моментів у спілкуванні Кернеса і Добкіна журналісти називають і судову війну Добкіна проти своєї ж сім'ї, коли заради спадщини Добкіна-старшого Добкін-молодший в судовому порядку домагався визнання дружини покійного батька людиною з розладами психіки та алкогольною залежністю, а також відібрав у неї сина – свого зведеного брата – навіть змінивши згодом йому ім'я.

За словами журналістів, Кернес ще за життя підкреслював, що Михайло Добкін «забув, що таке Харків» і робив все, щоб нашкодити місту. Одним з таких прикладів розслідування називає ситуацію з Харківським лісопарком, чия територія при Добкіні зменшилася на 500 гектарів.

"Добкін роздавав сотні гектарів друзям, лояльним бізнесменам. Не образив і себе: побудував на території лісопарку шикарний особняк за п'ятиметровим парканом», — йдеться в розслідуванні.

Крім того, за даними журналістів, на посаді мера Добкін брав участь і в інших махінаціях з нерухомістю, завдавши державі збитків на сотні мільйонів гривень.

Автори розслідування зазначають, що все це призвело до того, що Геннадій Кернес остаточно вирішив перервати будь-які взаємини з Добкіним.

"Михайло Добкін пішов не в ту сторону, не по тій дорозі. Мені не подобаються амбіції без підґрунтя", - коротко коментував його дії Кернес.