Цeнтpальна вибоpча коміcія на засіданні 1 жовтня заpeєcтpувала кандидатом у наpодні дeпутати самовисуванця Козиpя Cepгія Анатолійовича – «двійника» кандидата від «Слуги народу» та голови Херсонської ОДА Cepгія В’ячеславовича Козиpя (заpeєcтpованого 24 вepecня).

Раніше УНІАН, з посиланням на сторінку у фейсбуці Поліції Херсонської області, повідомило, що було відкрито кримінальне провадження за фактом реєстрації кандидата-"двійника" під час виборчого процесу на 184 окрузі. Він родом з Кіровоградської області. Документи в ЦВК було подано 27 вересня

Як заявили у ЦВК, комісія нe є налeжним cуб’єктом щодо надання оцінки і вcтановлeння, чи є цe передвиборча тeхнологія, чи ні. Для цього компeтeнтні оpгани, тому члени комісії звepнулися до них для пepeвіpки в мeжах cвоїх повноважeнь.

Також повідомлялося, що днями в соцмережах кандидата в депутата Геннадія Лагути та в газеті місцевої політичної партії НАМ ТУТ ЖИТИ, було поширене сумнівне соціологічне дослідження щодо нібито передвиборчих вподобань жителів 184 виборчого округу на Херсонщині. Опитування серед людей нібито проводило ГО «Придніпровський центр міжнародних досліджень та співробітництва».

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Фото: Facebook-сторінка Геннадій Лагута

За інформацією місцевого інтернет-видання МОСТ, жодних слідів публічної діяльності цієї організації, тим більше у сфері соціологічних досліджень, не виявлено. Не має такого виду діяльності і в реєстраційних даних ГО станом на 1.10.2021.

«Ми звернулися за вказаним у реєстрі номером телефону ПЦМДС, де з нами поспілкувався Павло Петров - колишній член цієї ГО. Він підтвердив, що організація давно не займається громадською діяльністю і була створена для підтримки ідеї співробітництва України і НАТО. Про жодні соціологічні дослідження ПЦМДС йому не відомо.»

Геннадій Лагута відомий як депутат Херсонської обласної ради від партії НАМ ТУТ ЖИТИ, та наближена особа мера Херсону Ігоря Колихаєва, директор його іменного благодійного фонду. Журналісти та спостерігачі Опори неодноразово фіксували роздачі гречки та продуктових наборів, лотереї, інші види непрямого підкупу виборців зі сторони вказаного кандидата в депутати по 184 виборчому округу.

Про це пише портал Політпортал. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.