У Дніпрі вже у п'ятницю, 9 липня, о 16:30 відбудеться виконком міськради, на якому знову планується ухвалити рішення про демонтаж білбордів. Сценарій — повторити події 2 липня.

Про це стало відомо виданню «Репортер». За їхніми даними, адреси для знесення бордів будуть інші, але план той же — усунути бізнес, який має на руках всі дозвільні документи.

Відзначається, що меру міста Борису Філатову остаточно розв'язав руки той факт, що офіційний Київ ніяк не відреагував на жорстоке побиття журналістів на минулих вихідних. Незважаючи на той факт, що місцеві телеканали відкрито зверталися і до президента Володимира Зеленського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Ні для кого не секрет, що його головна мета в цьому питанні — монополізувати ринок зовнішньої реклами в місті і прибрати борди конкурентів. В даному випадку для нього мета виправдовує засоби», — пояснює видання.

Час і дата засідання теж були вибрані не випадково. Адже якщо рішення про демонтаж ухвалять у п'ятницю ввечері, то власники рекламних конструкцій просто не встигнуть звернутися в суди до понеділка. Таким чином на вихідних борди будуть намагатися зрізати і повторять сумнозвісний сценарій. На цей раз Філатов також планує залучити бійців «Муніципальної варти». Адже їх свавілля так і залишилося безкарним. А якщо поліція також буде бездіяти, то це означає, що звичайні люди втратили своє останнє право на захист. І хто знає, як жорстоко буде діяти «Муніципальна варта» на цей раз?

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

За даними видання, Філатов і його зграя навіть придумали привід для демонтажу. Ним стали звернення керівників «Дніпроводоканалу», «Дніпровських тепломереж» і т.д., що рекламні конструкції нібито їм заважають.

«Хоча вони вже понад 10 років стоять на цьому місці і ніяких претензій до цього не було. Як нам стало відомо, керівники комунальних підприємств відчайдушно пручалися наказу писати такі листи, оскільки чудово знають, що борди стоять законно, а їх липові листи тягнуть на кримінальну відповідальність. Але не підкорятися наказу з мерії боятися. Очевидно, що Філатов відкрито підставляє комунальників. І це дає підстави стверджувати, що при реалізації своїх задумів він не зупиниться ні перед чим», — підкреслюють журналісти.