Типовий виходець з 90-х, нафтовий магнат, засновник холдингу "Універсальна інвестиційна група «Віталій Антонов будує свою бізнес-імперію на лобізмі, монополіях і податкових»скрутках". Активи Антонова проаналізували Вести.

У холдинг Антонова входить більше 10 компаній, включаючи концерн «Галнафтогаз» і мережу ОККО. Нафтовий бізнес Антонова почався з незаконного поглинання «Львівнафтопродукту» в 1995 році. У стилі 90-х компанію перетворили в акціонерне товариство, а потім за безцінь скупили акції. "Незважаючи на подальші судові процеси, компанія «Львівнафтопродукт» все ж була поглинена «Галнафтогазом», а Віталій Антонов залишився на волі», — пишуть Вести.

Такими ж методами Антонов розвиває паливний бізнес досі. Мережа ОККО бере участь у картельних змовах, грабує водіїв штучно завищеними цінами, займається махінаціями на державних тендерах і медійними атаками на паливний ринок. З 2013 по 2019 роки АМКУ оштрафував ОККО та її «спільників» на 281 млн грн за порушення антимонопольного законодавства. У 2016 році «ОККО – Бізнес Контракт» влаштувала договорняк з фірмою кращого друга Антонова «Поділлянафтозбут», щоб виграти тендер на поставку палива аеропорту «Львів» на суму майже 3 млн грн.

Заправка

Для отримання "чорної" готівки Антонов створив окрему мережу АЗС-Chipo, яка продає паливо нижче ринкових цін. "Виглядає це досить смішно-поки ОККО всіма способами" бореться «з конкурентами, вимагаючи від них підняти ціни на бензин, сам Антонов, через своїх наближених займається торгівлею»дешевкою". Наприклад, в Кіровоградській області мережа Chipo тримає ціни нижче самих останніх "бодяжников", — пишуть Вести. Як повідомили в ДПС, «Універсальна інвестиційна група» Антонова не виплатила до бюджету близько 2,5 млрд грн. При цьому відшкодувала 360 млн грн липового ПДВ.

Популярні новини зараз

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

За даними експерта з питань енергетики Геннадія Рябцева, Антонов передав 1 млн грн нібито на розвиток Київської школи економіки. Де-факто-це хабар Тимофію Мілованову за те, щоб відкотити назад обмеження торгової надбавки на паливо, ідеологом якого він був.

Антонов

Незаконну діяльність Антонова в стилі 90-х прикриває "кишенькова" Нафтогазова Асоціація. Ініціатор створення НАУ і один з керівників — Юрій Кучабський, віце-президент з комерційних питань Галнафтогазу. На підтанцьовці у НАУ псевдоексперти на чолі з медіавимогачем Сергієм Куюном. Він захищає ОККО в ЗМІ і атакує її конкурентів. За це Антонов перераховує фірмі Куюна — Консалтинговій групі «А-95» — мільйони гривень.

"Антонов-виходець з 90 - х, який ментально там і залишився. Заробити на простих людях за рахунок завищених цін, витягнути з бюджету замовлення і ухилявся від податків – фактично ось і вся «бізнес-модель». Хотілося б почути позицію Європейського банку реконструкції та розвитку, який є одним з акціонерів ОККО. Невже великі європейські інвестори готові підтримувати бізнес з таким сумнівним реноме?» ,- пишуть Вести.