Федір Христенко, депутат ОПЗЖ, представник "старих кримінальних донецьких" і за сумісництвом заступник у ТСК Укрзалізниці, тісно пов'язаний з такими кримінальними особистостями, як Олександр Батурин, який є наближеним Юрія Іванющенка (Єнакіївського).

Про це пише Політрада.

Як раніше повідомляв портал в журналістському розслідуванні, саме торгівля вугіллям з непідконтрольними територіями є основним видом бізнесу і заробітку Федора Христенка. Другим за прибутковістю бізнесом є активна торгівля з російськими державними структурами, які знаходяться під санкціями за посягання тероризму і посягання на територіальну цілісність, безліч фіктивних фірм і відмивання корупційних доходів, виведення коштів в РФ, все це про діяльність ставленика Донецького депутата Федора Христенка.

Примітно, що раніше США ввели санкції проти фірм і їх представників, які займалися торгівлею вугіллям з територій ОРДЛО і поставляли його в Польщу, хоча на території України продовжують працювати подібні схеми без всяких обмежень і санкцій.

А зараз Федір Христенко є заступником ТСК (тимчасова слідча комісія) з питань перевірки та оцінки стану АТ "Укрзалізниця". І з'являється резонне питання до Зеленського і спецслужб, чи дійсно факт участі даної особи в роботі ТСК настільки обгрунтований, що для Питання перевірки стратегічного підприємства УЗ, була залучена людина, яка зацікавлена в прямій і безперебійній торгівлі вугіллям з непідконтрольними територіями України для власної вигоди в лобіюванні представників організованої приступної організації під контролем колишніх співробітників АТ "Укрзалізниця». Федір Христенко неодноразово здійснював і здійснює тиск через перевірки ТСК на керівництво АТ "Укрзалізниця" в лобіюванні Пидгородецкого С. В. на посаду – ЦЦМ ( директора з комерційної роботи та логістики), а також Ільїна С. А. на посаду директора департаменту перевезень (ЦД) аргументуючи це лояльністю перевірки діяльності АТ "Укрзалізниця".

Популярні новини зараз

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Мета Федір Христенко зрозуміла і проста, взяти під контроль логістику і комерційну роботу АТ "Укрзалізниця", для вибудовування корупційних схем через експедиторські компанії пов'язані з Панкратовим в. І. і колишнім операційним директором Єреміним В. В..

Нагадаємо, передвиборча кампанія новообраного народного депутата від "Опозиційного блоку - за життя" Федора Христенка викликала у жителів Бахмутського району чимало питань. Як писали ЗМІ, бізнесмен так хотів пройти до парламенту, що використовував для цього навіть кримінально-безмежні методи.

Мало того, що він опинився в інформаційно-аналітичній базі МВС за порушення законодавства, так ще й став учасником скандалу. Стався інцидент на площі Свободи, куди в один із днів приїхав Христенко зі своїми людьми.

За словами потерпілого, поки кандидат у нардепи з криками звинувачував робітників у незаконному будівництві, один з його представників підійшов до нього і спробував насильно забрати телефон.

Після цього він сильно вдарив будівельника, який знімав те, що відбувається. Коли викликали поліцію і швидку, політик і його люди покинули площу.

Викликає питання також той факт, що Федір Христенко був єдиним кандидатом в народні депутати, який зустрічався з виборцями в закритому форматі (без преси). У відкритому режимі майбутній політик провів тільки два концерти, які пройшли за тиждень до виборів. На них кандидат з іншими гостями називав місто Артемівськ і агітував до "дружби" з Росією.

В одному зі своїх інтерв'ю Христенко розповів про те, що у Франції (під час підвищення кваліфікації) часто бачив, як політики або інші відомі люди їдуть по вулиці на велосипеді або просто вигулюють собак. "Серед звичайних людей, без охорони і кортежу. З ними можна привітатися, і вони тобі ввічливо дадуть відповідь", - говорив кандидат.

При цьому сам Федір Володимирович їздить на дорогому чорному автомобілі преміум-класу з тонованими стеклами і мало де з'являється без своїх людей.

На просте запитання журналістів вільного радіо про передвиборчу кампанію не відповів, безпідставно звинуватив їх у провокації і відправив до своїх представників домовлятися про розмову.