Під час рейдерського захоплення агрогосподарства " Дар " в Дніпропетровській області за нез'ясованих обставин загинули відразу чотири людини-власник підприємства і три члени його сім'ї, передають Вести.

Кримінальні провадження №12016040350003741 та №12016040000000820 заведені відповідно до заяв родичів загиблих власників господарства "Дар" – Дмитра та Марини Дарадуди.

Дочка загиблих фермерів Марина Дарадуда заявила: "Моєму батькові почали надходити погрози, він завжди почав пересуватися зі зброєю, але полетів до Грузії і розслабився, і там, пішовши на зустріч, з неї живим не повернувся. Відразу ж почалося рейдерське захоплення підприємства, за підробленими документами наше господарство спочатку переоформили на бомжа, а потім вже на довірену особу Нестеренка. Пішли захоплювати поля, техніку за допомогою кримінальних угруповань. Після смерті батька боротьбу очолив мій чоловік, який після зустрічі з людьми Нестеренко наступного дня повісився. Відразу після нього помер" від серцевої недостатності "інший член" Дару", мій дядько, хоча на похоронах було видно посічену рану на голові і гематоми на тілі... Після свідчень моєї матері в суді на члена угруповання Нестеренка Василя Кузнєцова, на якого оформлено наше ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО "Дар", мою матір знайшли мертвою в басейні. При цьому на момент смерті камери спостереження в будинку відключилися і не змогли зняти те, що відбувається".

Дарадуда стверджує, що поліція і прокуратура Новомосковського району покриває рейдерів, які розділили між собою майно загиблих.

Раніше голова Асоціації фермерів Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський під час виступу на засіданні Комітету Верховної Ради України з питання аграрної політики та земельних відносин звинуватив екс-народного депутата і екс-заступника губернатора Дніпропетровської області Вадима Нестеренка в причетності до рейдерських захоплень аграрних підприємств в регіоні, в тому числі - в силовому захопленні фермерського господарства "Дар".
"Ми підозрюємо. Але крапку мали поставити правоохоронні органи. Які цією справою не займаються. Зрозуміло чому",- зазначив він.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще