Депутат Київради від партії «Єдність» Роман Ярошенко та колишній член «молодої команди», як вказано у його декларації за 2019 рік, готівкою тримає 1 524 950 доларів та 11 330 900 гривень, хоча його зарплата у тому ж році, склала всього 3 740 тисяч гривень.

Про це пише Голос.

Роман Ярошенко має великий політичний шлях: він неодноразово обирався депутатом Київради, зокрема, за списками «Блоку Катеринчука», у 2007 році обирався до парламенту за списками Партії регіонів, а також, має політичні зв’язки з представниками блоку колишнього мера, серед яких, екс-секретар Київради. Ярошенко був головою комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку при колишньому мері та Олександрі Попові і підозрювався у масштабних фінансових махінаціях через зловживання службовим становищем, а також, у розкраданні земельних ділянок та столичного майна. За даними руху «Чесно», входить до топ-5 депутатів-багатіїв від Солом’янського району.

Окрім мільйонів готівки, депутат також має незадекларовану земельну ділянку. Ділянка придбана у квітні 2016 року та оформлена Управлінням держгеокадастру у місті Ірпінь Київської області.

Задекларував Ярошенко і офшорну фірму, власником якої він є на 100% - “Ромберг Інвестмент Менеджмент Лімітед” зареєстровану на Британських Віргінських островах. Попри те, що права на офшорну компанію нікому не передані, депутат Київради не вказує в декларації жодної копійки прибутків від її діяльності.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

В квітні 2019 року Ярошенку подарували квартиру в Києві у 68 квадратних метрів вартістю 494 900 гривень. Саме таку суму вказано в декларації, як “подарунок в негрошовій формі” отриманий від Бойко Ірини Валеріївни.

За відчуження цінних паперів Роман Ярошенко отримав 58 мільйонів 96 тисяч гривень. А за відчуження нерухомого майна ще 35 мільйонів 695 тисяч. Але це не завадило Ярошенко взяти кредит розміром у 33 млн гривень у банку «Асвіо Банк», в якому він до сих пір займає посаду голови наглядової ради.