Про це пише Антикор.

Так у 2017 - му році, тодішній генпрокурор Юрій Луценко заявив, що досудове розслідування встановило, що з 2012 року по теперішній час дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ "Мегаполіс Україна" (тепер - "Тедіс Україна") є, зокрема, громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон.

"Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначені особи, які всі свої рішення погоджують з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР-ЛНР", - заявив Луценко.

За даними офісу Генпрокурора, незважаючи на заборону РНБО і НБУ через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 роки виведено 2,5 млрд гривень. На даний момент розслідування триває.

Нагадаємо, власником ТОВ" Тедіс " є одеський бізнесмен Борис Кауфман, якого в ЗМІ називають новим господарем Одеси. 26 листопада Радіо Свобода випустило розслідування, в якому говориться, що Кауфман активно зустрічається з високопоставленими українськими чиновниками. Так у розслідуванні йдеться, що 17 листопада Кауфман відвідав офіс Президента, а відразу після зустрічі до нього в офіс приїхав віце-прем'єр України Олег Уруський.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще