Час, коли Вікторія Руда очолювала кредитний комітет Укрексімбанку і відповідала за бізнес-кредитування, славиться мільярдними втратами і ну вже дуже лояльним ставленням до осіб, які «біля керма».

Про це пише Політрада.

Будучи людиною побіжного екс-міністра фінансів Юрія Колобова, з легкої руки Вікторії рудою кредитувалися компанії колишніх регіоналів навіть після Революції Гідності. Йдеться про ТОВ "Ангел 2008«, ТОВ» ДОНБАС лідерстрой«, ТОВ» ДМС-Строй", які замішані в кримінальних провадженнях за фактом незаконного кредитування держпідприємств.

Після зміни влади, Вікторія руда не розгубилася і підлаштувалася під нових покровителів. Найяскравішим прикладом "Жити по-новому «стала реструктуризація боргів порошенківської корпорації» Богдан" під 1% і це при 15,5 (на той час) процентній ставці НБУ, яка повинна бути орієнтиром для інших банків в країні.

Що ми маємо в результаті? Укрексімбанк не вилазить з боргів НБУ, лояльні умови кредитування звичайно ж завдають шкоди Держбанку і за фактом відбувається розкрадання державних коштів.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Тільки, проблеми в державних установах-це як абстракція, не зрозуміло, хто готовий заступитися за гроші вкладників. А ось приватний сектор-це інша історія. І чи готовий він допустити махінації кредитного комітету з видачею кредитів "своїм" людям - це питання.

На якій же посаді ми побачимо одіозну кандидатуру Вікторії рудої наступного разу? Залишається тільки здогадуватися…