Національне агентство з питань запобігання корупції проводить повну перевірку декларації народного депутата Олександра Дубинського. Згідно з розслідуванням НАЗК суб'єкт декларування-депутат Дубинський-подав недостовірні відомості в декларації за 2019 рік. Інформацію про проведення НАЗК перевірки декларації Олександра Дубинського за 2019 рік можна знайти на сайті Національного агентства, пише ГолосUA.

Національне агентство з питань запобігання корупції - це центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який контролює і перевіряє декларації публічних службовців України та проводить моніторинг способу їх життя, який може не відповідати отриманим офіційним доходам.

За інформацією ЗМІ, знайомих з фабулою перевірки, Олександр Дубінський подав недостовірні відомості про вартість трьох легкових автомобілів, право власності на які він придбав у 2019 році.

Загальна сума розбіжності між відображеною в декларації вартості зазначених транспортних засобів та вартістю відповідно до договорів дарування становить 2,2 млн грн. Загальна сума зазначених недостовірних відомостей становить понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

За інформацією джерел НАЗК предметом розслідування є порушення Дубинським антикорупційного законодавства України. також НАЗК розглядає маніпуляції Дубинського щодо компанії в Словаччині Dubpro s.r.o. єдиним акціонером цієї словацької компанії був Дубинський, проте не вказав цього в декларації за 2019 рік.

Раніше Центр протидії корупції звертатися до Генерального прокурора Ірини Венедиктової із заявою про вчинення злочину народним депутатом від Партії "Слуга народу" Олександром Дубінським. Генпрокурор може відкрити кримінальне провадження щодо народного депутата. Дубинського звинувачують у недостовірному декларуванні, легалізації злочинних грошей та ухиленні від сплати податків. ЦПК раніше надав дані словацького бізнес-реєстру про наявність в країнах ЄС бізнесу у Дубинського. З 30 березня 2019 р.по 14 лютого 2020 р.він був єдиним акціонером словацької компанії DubPro s.R. o, проте не вказав цього в декларації за 2019 рік.

Згідно з розслідуванням журналістів "Наші Гроші" на Bihus.Info, Дубинський, його дружина та його мати є власниками 24 квартир загальною площею 2000 кв.м, земельними ділянками площею 70 соток та 17 автомобілями. Загальна вартість майна становить 2,5 мільйона доларів.