Редакція публікує документ у повному обсязі, з метою уникнення маніпуляцій та збереженням усіх наведених доказів.

Портал Знай наводить заяву Леоніда Трінчера повністю без коментарів та ремарок редакції. Відвповідальність за зміст заяви лежить повністю на авторі заяви.

Знаючи Ваш принциповий підхід до боротьби зі злочинністю, звертаюсь з приводу злочинів, вчинених группою осіб на чолі із Віктором Вікторовичем Світовенко – на даний час голова комітету Київської обласної ради із взаємовідносин з правоохоронними органами.

Світовенко В.В. фігура відома і частину його злочинів я висвітлив у статті "ВІКТОР СВІТОВЕНКО -ШАХРАЙ, лиходій, аферист і Злочинець" в газеті "СОБОРНА Кіївщина" в 11 номері від 20 жовтня 2014 року.

Для прикриття своїх злочинних гешефтів він постійно наводить зв'язки і втирається в довіру до чиновників від правоохоронних органів різних рівнів та політичних партій.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

Довгий час СБУ та прокуратура фактично укривають Світовенка В.В. від відповідальності у справі N 420161100000000598 , незважаючи на те що по одному із епізодів зібрані всі докази викрадення 2,5 млн. доларів США. Однак слідче управління СБУ по Києву і області при сприянні прокуратури Київської області не реагує на мої вимоги пред'явити злочинцям підозру і передати матеріали в суд.

Свою невдалу політичну кар'єру він почав ще в 2007 році. "Переконавши" під тиском власників МЕГА МАКСА в необхідності фінансового контакту з відомою політсилою, він щомісяця "заносив" під квитанції в касу партії 200 000 грн. (40 тис дол США). У травні-червні, оголосивши що він включений до списку кандидатів в депутати міської ради Києва, Світовенко зажадав 1.300. 000 $ США на передвиборчу кампанію, яку з успіхом програв, опинившись на непроходному номері. Однак він переконав своїх спонсорів - власників МЕГА МАКСА, що мовляв він обов'язково зробить кар’єру.

Власникам МЕГА МАКСА Світовенко В.В. заявляв, що його поважають мало не керівники всіх політичних сил, що він «відкриває ногою» двері в кабінет Турчинова, Тягнибока, сина Пшонки.

Починаючи з 2008 року батько і син Світовенко вкрали у компанії МЕГА МАКС грошей і майна на суму майже 35 мільйонів доларів США, в результаті чого у компанії залишилися кредитні заборгованості і я та інші партнери не тільки не отримали прибутку, а й стали відчувати фінансову скруту. Крім Світовенко звісно.

Про злочини Світовенка Віктора Вікторовича у хронологічному порядку

У листопаді 2008 року Світовенко за договором купівлі-продажу перевів будівлю за адресою: м. Київ, вул. Ш. Руставелі 11, загальною площею 3334 м.кв. на себе, але обіцяних 25 млн. доларів США структурам МЕГА МАКСА не сплатив.

До цього будівля Ш. Руставелі 11 належала практично в рівних частках ТОВ "Лео" і ЗАТ "Центр моди Екста". Засновниками ТОВ "Лео" були я, Трінчер Леонід і Буділовський Дмитро. Після смерті в листопаді 2006 року Буділовського, під час моєї відсутності в Україні, в склад засновників була введена вдова - Буділовська Валентина Миколаївна.

У липні 2007р. обидві частини будівлі безоплатно були передані в статутний фонд спільно заснованого ЗАТ «Центр моди "Екста" і ТОВ "Лео" підприємства "Лекс ОІ". При цьому за передачу майна до статутного фонду керівництво ЗАТ Піскарьова, Дученко , Литвиненко отримали від Світовенка В.В. - старшого і Світовенка В.В.- молодшого 1, 5 млн доларів США ( як виявилось пізніше, вони обманули інших власників будівлі).

Далі, "Лекс ОІ" без моєї згоди передав усе своє майно ТОВ "Олта-ТО", яке було засноване сестрою їх (і мого тоді) компаньйона Іванова Юрія Олеговича, Буланою Тетяною Олегівною. Корпоративні права ТОВ "Олта-ТО" придбала офшорна компанія "Туліков Інвестмент Лімітнд" директором якої був Іванов Ю. О. Всі угоди про передачу майна і корпоративних прав проходили безоплатно.

У листопаді 2008 року Світовенко Віктор Вікторович виявив бажання придбати будівлю за адресою Ш. Руставелі 11 яка належить компанії МЕГА Макс. 13 листопада він підписав два договори купівлі-продажу з юр особами - власниками будівлі: основний на суму 25 мільйонів доларів США з офшором "Туліка Інвестмент Лімітед" на покупку корпоративних прав ТОВ "Олта-ТО". Для реєстрації в БТІ відображає вартість будівлі у сумі 2 704 537 гривень, з самою компанією "Олта-ТО" В результаті ні по одному з договорів Світовенко не розрахувався, що доводить відсутність переказу грошових коштів з рахунку Світовенко або будь-якого іншого рахунку на розрахункові рахунки юридичних осіб. Юр. особа - власник будівлі, в зв'язку з відсутністю грошових коштів від продажу будівлі не прозвітував за угодою і не сплатила ні копійки податків. Шахрайство, несплата податків.

Далі більше: щоб уникнути несподіваних ситуацій з будівлею по Ш. Руставелі, 11, порушивши пункт договору 4.2 від 13 листопада 2008 року, за яким він не має права відчужувати майно до повного розрахунку з продавцем, Світовенко, у вересні 2011 р. за договором дарування перевів будівлю на свою матір Наталію Світовенко, таким чином втягнувши її в свою аферу, а сам влаштував там ресторан «М’ясо і вино».

Наступний злочин Світовенка Віктора Вікторовича.

В травні 2011 року Світовенко Віктор Васильович (батько) будучи директором ТОВ "Бриз-Порт" підробив мій підпис на протоколі зборів учасників підприємства та продав за 2,5 мілльйона дол. США власність компанії - будівляю в м Донецьк вул. Університетська, 2, площею 2,5 тис. кв. м.. Гроші в зазначеному розмірі, отримані від покупця-приватної особи Рябишева за прибутковим ордером батько та син Світовеенки присвоїли. І них вони 2.2 млн. доларів поклали на рахунок Світовенка Віктора Вікторовича, який був відкритий напередодні в донецькому відділенні банку "Бізнес Стандарт", де і проходила операція. Занизивши в договорі купівлі-продажу вартість майна в більш ніж 8 раз, цю суму не відобразили в податковому обліку ТОВ "Бриз-Порт" . Факти зазначені в заяві підтвердяться при вивченні договору купівлі-продажу будівлі що належалп раніше ТОВ "Бриз-Порт", корінця витратного ордера виданого покупцеві, руху по р / с ТОВ за той період а також по р / с Світовенка Віктора Вікторовича в донецькому відділенні банку " бізнес Стандарт ".

Таким чином батько і син Світовенки В.В. скоїли шахрайські дії щодо засновників МЕГА МАКС та ТОВ "Бриз-Порт" привласнивши собі 2,5млн. дол. США, а держава не отримала жодної гривні у вигляді податків з угоди.

Наступний злочин Світовенка Віктора Вікторовича

У червні 2011 року батько і син Світовенко для зняття заборони на відчуження з будівлі за адресою Ш.Руставелі, 11 площею 3334,6 кв. м, що була зареєстрована на Світовенко Віктору молодшому і знаходиться в заставі у банку "Бізнес Стандарт", (ТАСкомбанк) передали банку замість зазначеної будівлі грошові кошти з рахунку Світовенко молодшого і "товар в обороті" на суму 42 000 000 грн, який нібито перебуває на балансі ТОВ " Макс Ейр "- підприємства торгує в магазинах" МЕГА Макс ".

Директор ТОВ "Карделина" – юр.особи засновника ТОВ "Макс Ейр", Іванов Юрій Олегович, таємно від мене як засновника, підписав протокол, який дає право "Макс Ейр" закласти "товар в обороті".

Директор ТОВ "Макс Ейр", Свентозельская Тетяна Володимирівна, залякана сім'єю Світовенко, спільно з уповноваженими посадовими особами банку "Бізнес Стандарт" склали і підписали протокол огляду неіснуючого товару і договір застави "товару в обороті", після чого з будівлі Ш. Руставелі 11 був знято заборону. Протокол зборів учасників ТОВ "Карделина", протокол огляду товару та договір застави "товару в обороті" були підписані директорами підприємств заднім числом після продажу корпоративних прав відповідних підприємств і призначення нових директорів. Доказом цього злочину служить відсутність наскрізної нумерації записів в нотаріальному реєстрі про укладення договору застави "товару в обороті", або запис до реєстру було внесено на дату коли директори підприємств втратили свої повноваження.

Наступний злочин Світовенка Віктора Вікторовича - викрадення майна "PAREX BANKA" (Латвія)

В червні 2007 році Світовенко В. придбав у групи компаній «МЕГА МАКС» оформлене на юридичну особу «Апстар контінентал Юкрейн»_, що входила до групи компаній нежитлове примішення площею понад 1000 кв м по вулиці Ш. Руставелі 1/2. Світовенко грошей за приміщення не сплатив, а за домовленістю з власниками «МЕГА МАКС» віддав примішення в заставу під кредитну лінію 6 000 000 євро латвійському «Парекс Банк». Компанія-одержувач кредиту справно гасила його і платила відсотки 4 роки, хоча це був обов'язок Світовенка як розрахунок за приміщення, що коштувало в той, докризовий час, 10 млн. доларів США.

У червні 2011 року, після описаних вище, руйнівних для МЕГА МАКСА в інтересах сім'ї Світовенко афер, МЕГА МАКС довелося закрити, а кредити залишити не погашеними. В цьому випадку Парекс абсолютно спокійно міг розпорядитися заставою.

Але не тут-то було. Жадібність і амбіції штовхнули Світовенка на чергову аферу. Ігноруючи свої зобов'язання погасити кредит або віддати заставне майно банку Світовенко скористався схемами Козаченко Тетяни Анатоліївни, з якою вони разом навчались в інституті у Хмельницькому , а в Києві вона стала главою юридичної компанії «21 ВЕК», а потім « юркомпанії «Капітал».

Козаченко розробила для Світовенка схеми уникнення передачі приміщення банку, щляхом винесення судових рішень, які не дозволять банку витребувати майно.

Працюючи по схемі, Світовенко терміново за договором дарування у вересні 2011р. перевів будівлю на свою матір Наталію Світовенко, а Козаченко організувала за 30 тис. доларів США оборудку в БТІ м. Києва - працівники БТІ заблокували переведення приміщення на «Парекс Банк».

Далі, до Печерського суду Києва подано заяву про визнання іпотечного договору недійсним на тій підставі того, що застава була оформлена з порушенням закону, так як власники інших приміщень будинку по Ш . Руставелі 1/2 не давали своєї згоди на передачу приміщення в заставу (при підписанні іпотечного договору Світовенко засвідчив своє безроздільне і ексклюзивне володіння заставним майном).

Оскільки під час підписання договору поручительства особистим майном Світовенко надав кредитору шлюбний договір, за яким майно, оформлене на нього в шлюбі не ділиться між подружжям, то Світовенко і Козаченко по схемі здійснили наступну оборудку.

Адвокати Світовенка від імені його дружини Світовенко Любові (вони обидва родом із Ставищ) організували у Тетіївському суді рішення про визнання шлюбного контракту недійсним, а Світовенко В. проти цього нібито заперечує, та вибудували всю схему аж до рішення касаційноїї інстанції.

Одночасно за схемою, Світовенко та адвокати розробили і здійснили спільно з правоохоронними органами Печерського району ( прокуратура та міліція) створення преюдиції для необхідного Світовенко рішення суду по заставному майну - міліцією було відкрито кримінальну справу про те, віддаючи майно в заставу для отримання грошей Світовенко нібито був обдурений водієм власника МЕГА МАКС Буділовського Туром Ігорем, який значився при отриманні кредита представником компанії-одержувача кредиту. Тур нібито обманів заможних та досвідчених бізнесменів, що займаються бізнесом з 90-х років, дати в заставу 10- мільйонний майно і поручитися своїм особистим майном не зрозуміло під що (під повітря) !!!!!!

Тур, заляканий Світовенком що він посадить його на п’ять років у вязницю та під обяцінки Світовенка, що суд його не посадить за грати, якщо Тур згодиться себе обмовити, погодився себе обмовити.

Прокурори «зшили» таку справу на Тура. Але Печерський суд за запропоновані гроші ( а зазвичай Світовенко виділяв адвокатам для купівлі судового рішення по схемі не більше 30 тис. доларів США) відмовився розглядати шиту білими нитками справу відносно Тура.

Тоді справу Печерська прокуратура напрвила до Шевченківського суду, де суддя розглянувши матеріали кримінальної справи, порушеної за заявою Світовенко, де він себе представив жертвою обману, визнав Світовенко та інших колишніх власників МЕГА МАКСА, які підписали договор поручительства по кредитній лінії від Парекс (крім мене - я відмовився брати участь в явній афері), визнав Тура винуватим у тому, що він обманув людей , які отримали гроші від банку, отримав покарання - 1,5 року умовно.

Після чого у Печерському суді адвокати Козаченко, надавши вирок Шевченківського суду відносно Тура та рішення Тетіївського суду про визнання шлюбного контракту недійсним, «організували» рішення про визнання договору поручительства Світовенко недійсним.

Отже, Світовенку залишились і 6 млн доларів отримані від банку і 1000 метрів нерухомості у центрі Києва від МЕГА МАКС (Апстар).

А власники майна МЕГА МАКС (Апстар контінентал Юкрейн») та Парекс Банк не отримали ані грошей, ані нерухомості.

Я переконаний, що розслідуючи злочини Світовенка та Козаченко правоохоронні органи могли б повернути країні не один мільйон, так необхідних у цей важкий для України час, доларів США.

Я думаю, що людина, яка втратила почуття страху, який вважає що йому буде дозволено все життя прикриваючись і використовуючи своє службове становище займатися вимаганням, фальсифікаціями, шахраюванням, повинен назавжди бути ізольований від суспільства - і в'язниця йому по заслугах.

З урахуванням викладеного, на підставі ст. 214 КПК України,- прошу:

1. Відкрити відносно голови комітету Київської обласної ради із взаємовідносин з правоохоронними органами Світовенка Вікторовича та адвоката Козаченко Тетяни Анатоліївни кримінальне провадження за вказаними злочинами - підробка документів, викрадення чужого майна шляхом шахраювання, викрадення чужого майна шляхом привласнення, вплив на суддів, підкуп та давання хабарів.

2. Також прошу вжити заходів задля забезпечення неухильного дотримання закону при розслідуванні кримінального провадження №42016110000000598 від 13.12.2016, та отриманню заслуженого покарання депутатом Київської облради Світовенком Віктором Вікторовичем.

3. Всі докази будуть надані особисто визначеній особі.